Çocuk İstismarının Sorumlusu: ÇOCUK!

Türkiye’de aile içinde çocuğa yönelik cinsel istismar vakaları çoğalıyor.


Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, “Çocuk Gelişimi 2” isimli ders notları Prof. Dr. Mücahit Dilekmen tarafından hazırlandı. Bu notlarda istismar nedeni olarak “6-8 yasında kız çocuğu olmak”, “küçük kızda aniden gelişen baştan çıkarıcı tavırların varlığı” gibi ifadelerle çocuk suçlandı. Bir eğitimci, bir üniversite hocası nasıl böyle bir şey yazar diye düşünenler olabilir; gerici-faşist eğitimin geldiği bu nokta kimseyi şaşırtmamalı. Faşizm sapıktır! Eğitimcisi de çocukların istismar edilmesi konusunda çocuğu sorumlu tutar. Hatta aile içi cinsel istismar gibi kapitalist toplumun çürümüşlüğünün en dibindeki örnekler için bile çocuğu suçlar.


Ders notları Üniversitenin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mücahit Dilekmen tarafından hazırlandi. Aşağıda, hazırladıkları ve yayınlanan ders notlarında aile içi cinsel istismar nedenleri diye madde madde sıralanan nedenlere bakın. Ve bunları yazan kişi bir üniversitenin öğretim üyesi. Normal bir insanını yazabileceği, aklından geçirebileceği şeyler değil bu hoca denen sapığın yazdıkları:


Ülkemizde 2019’un Ekim ayından bu yana çocuk istismarı yüzde 30 arttı. Vakalar o kadar arttı ki, AKP iktidarı yaşananlarda kendi sorumluluğunun bilincinde olan Adalet Bakanlığı verileri kapattı. 2015 verilerine göre, her 10 çocuktan 4’u istismara maruz kaldı.

AKP’nin gerici faşist eğitim sisteminin eğitimcileri 6- 8 yaş arası bir çocuğu suçlu gösteriyor. Çocuk istismarının sebepleri hakkında 10 madde yayımlamış. Ancak bu maddelerin bilimsellikle ilgisi olmadığı gibi kendi sapık bakış açısını yansıtıyor. Bu şekilde dersler Üniversitelerde verilemez. Bu bir suçtur. Gençlerin eğitimi bu denli gerici zihniyetlere teslim ediliyor. Düzen değişmediği, bu gerici zihniyetli eğitim sürecektir. Böylesi sapık, gerici-faşistler ancak bu düzende eğitimci olabilirler. Bu düzen yıkılmadığı sürece çocuklarımız tehlikededir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.