CHP’li Çankaya Belediyesi İşçi Düşmanlığından Vazgeç: Yasin Keskin İşe Geri Alınsın

Çankaya Belediyesi tarafından işten çıkarılan katı atık işçisi Yasin Keskin belediye binasının içinde eşi ve çocuğu ile bir eylem yapmak istedi. Yapmak istediği haksız hukuksuz yere atıldığı işe geri alınmak için sesini duyurmak.

Eyleme başlar başlamaz belediye güvenlik görevlileri ve belediye çalışanları saldırdı.

Yasin Keskin’in neden işten çıkarıldığı belediye yetkililerine soran yakınlarına güvenlik görevlileri “işin içinde iş var” diye cevap verdi. AKP iktidarının da tüm direnişlere aynı yaklaşım içinde olduğu biliniyor. Her haklı eylemde “büyük oyun”, “resmin tamamı”, “işin içinde iş var” gibi söylemlerle saibe yaratmaya çalışırlar. Aynı şeyi yaparak destek olanlara engel olmaya çalışan güvenliğe şöyle cevap verildi: “Evet! işin içinde, ekmek, adalet ve özgürlük kavgası var! Çocuklarımızın geleceğinin kavgası var!”

Her fırsatta işçiden, haktan, hukuktan bahseden CHP, kendi yönetiminde olan belediyelerde işçilere karşı tutumunu net bir şekilde gösteriyor. Olası CHP iktidarında emekçiler için bir şeyin değişmeyeceği kesindir çünkü CHP işçi düşmanıdır. Çocuklarının yanında bir babayı yerlerde sürüklemek, üzerinde ekmek yazan pankartı bir annenin elinden alıp yırtmak suçtur, halk düşmanlığının açık halidir. CHP işçi-emekçi düşmanı olduğu asla unutulmamalıdır.

Sosyal ağlarda paylaşın