ÇHD’den Soylu, Başhekimler, İl Sağlık Müdürü Hakkında Suç Duyurusu:EBRU TİMTİK’in KATİLİSİNİZ!

EBRU TİMTİK’in KATİLİSİNİZ!

ÇHD İstanbul Şubesi, Ebru Timtik’in ölümünden sorumlu olanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunan ÇHD İstanbul Şubesi’nden avukatlar, suç duyurusunun muhtevasını, Çağlayan Adliyesi’nde yaptıkları basın toplantısında anlattılar.

Basın toplantısında ÇHD davasında yargılanan avukatların davasında hukuksuzluğun egemen olduğu ve ölüm orucunda bulunan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın hastanede işkence gördüğü belirtildi.

SUÇLULAR ve SUÇLARI:

ÇHD İstanbul Şubesi tarafından hakkında suç duyurusunda bulunan sorumlular şunlar:

– SUÇLU: Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi ve Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nin başhekimlikleri

SUÇ: İşkence Neticesinde İnsan Öldürme.

– SUÇLU: İstanbul İl Sağlık Müdürü

SUÇ: İşkence Neticesinde İnsan Öldürme.

– SUÇLU: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

SUÇ: 12 Eylül 2017 tarihinden bu yana, haklarındaki soruşturmaya ve sonrasında yargılamaya çeşitli şekillerde müdahalede bulunmak ve yargı makamlarının bağımsız ve hukuka uygun kararlar vermesini engellemek.

“Hastahanedeki İşkence Ölümüne Sebep Olmuştur”

ÇHD tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Ebru Timtik bütün hayatı boyunca haksızlıklara kayıtsız kalmadığı gibi kendisine yapılan bu haksızlığa da kayıtsız kalmadı. Aynı dosyada yargılandığı meslektaşımız Avukat Aytaç Ünsal ile 5 Nisan Avukatlar Günü’nde adil yargılanma hakkı talebiyle ölüm orucuna başladılar.

Bu sürecin tanığı olan bizlerin gözlemleri ve Türk Tabipler Birliği’nin raporlarıyla sabittir ki, hastanede zorla tutuldukları her gün Ebru ve Aytaç için işkence altında geçmiştir. Bu durum meslektaşımız Ebru Timtik’in sağlığının daha hızla bozulmasına yol açmış ve ölümüne sebep olmuştur.

Bugün meslektaşlarımızın işkence altında tutuldukları Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi ve Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nin başhekimlikleri ile İstanbul İl Sağlık Müdürü hakkında, İşkence Neticesinde İnsan Öldürme, İşkence suçlarından suç duyurusunda bulunuyoruz. Aynı zamanda, 12 Eylül 2017 tarihinden bu yana, haklarındaki soruşturmaya ve sonrasında yargılamaya çeşitli şekillerde müdahalede bulunan ve yargı makamlarının bağımsız ve hukuka uygun kararlar vermesini engelleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında da suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.