Cenin’de Direniş Örgütlerinden Açıklama: “Cenin, kalkanımız ve kılıcımızdır.”

Cenin’de dün, 7 Mart’ta İşgalci Siyonist İsrail saldırısı sonucunda şehit düşenlerin sayısı 6’ya yükseldi.

Şehitler üzerine, Filistinli direniş grupları tarafından yapılan açıklamalarda, direnişe ve savaşa devam kararlılığı vurgulandı.

FHKC: “Cenin Asla Kırılmayacak”

FHKC’den Cenin katliamına dair yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Cenin, Siyonist düşmanın yanında bir diken olarak kalacak, asla kırılmayacak ve işgale karşı büyük bir ayaklanmayı ateşlemek için yakıt olacaktır. Kampın üzerinde çok sayıda işgal İHA’sını düşüren direnişçilerin silahlarını selamlıyoruz.”

EL AKSA Şehitleri Tugayı: “Şehitlerin kanı… direniş savaşçıları için zaferdir”

Cenin’de şehit düşen 6 savaşçıdan 3’ü El Aksa Şehitleri Tugayları’ndandı.

3 şehit veren El Aksa Şehitleri Tugayları tarafından yapyılan açıklamada şöyle denildi: “Şehitlerin kanının direniş savaşçıları için zafer, direniş ve toprağı özgürleştirme yoluna yönelik parlayan bir işaret olarak kalacağını teyit etmek için kahraman şehitlerimizin yasını tutuyoruz.”

KASSAM TUGAYLARI: “İşgal Altındaki Toprakların Her Yerinde Çatışma!”

Cenin’deki 6 şehitten 2’si de Kassam Tugayları üyesiydi.

Kassam Tugayları, şehitleriyle ilgili yaptığı açıklamada; Filistin halkını “işgalcilere ve gaspçı yerleşimcilerine karşı silahlı direnişi artırmaya ve işgal altındaki toprakların her yerinde onlarla çatışmaya” çağırdı.

ASLANLAR YUVASI’NDAN SOKAĞA ÇAĞRI: “Cenin kampı, kalkanımız ve kılıcımızdır.”

Filistin’deki direniş örgütlerinin ortak savaş örgütlenmelerinden biri olan Aslanlar Yuvası adına da, Cenin’de 6 Filistinlinin şehit edilmesi üzerine bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Cenin kampı dünyanın düğüm noktasıdır, çözülmeyecek düğümdür. Kazanacağız ve arkasından gideceğiz. Cenin kampı, kalkanımız ve kılıcımızdır.”

“Her zamanki gibi intikam alacağız, Cenin kampı intikam alacak, Aslanlar Yuvası intikam alacak, yalnız kurtlarımız ve halkımız intikam alacak.”

Aslanlar Yuvası açıklamasında ayrıca, Filistin halkı katliam gecesi sokağa çıkmaya çağrıldı.

Aslanlar Yuvasının çağrısıyla aralarında şehit ailelerinin de olduğu çok sayıda Filistinli de 7 Mart gecesi sokağa çıktı.

Sosyal ağlarda paylaşın