Çağlayan Önüne ve Hastane Önüne Çağrılar

Ölüm orucu direnişçileri Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın taleplerinin kabul edilmesi ve tahliye edilmeleri için eylemler, çağrılar devam ediyor. 

SAVUNMAYA ÖZGÜRLÜK’TEN ÇAĞLAYAN’A ÇAĞRI

Savunmaya Özgürlük Komisyonu ve demokratik avukat grupları, “Ebru Aytaç yaşasın!” diye, adaletten yana olan avukatları ve halkı,      

4 Ağustos salı günü saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi önüne çağırdılar.

Avukatlara yapılan çağrılarda şöyle denildi: 

“Lafı eğip bükmenin manası yok. Arkadaşlarımızı öldürmek istiyorlar. 

Adil yargılanma hakkını talep eden iki avukatı öldürmek istiyorlar. Bu gerçekle çok geç olmadan yüzleşip harekete geçmenizi istiyoruz. Çünkü birlikte başarabiliriz!”

Feminist avukatlar tarafından yapılan çağrıda da, geçen her saatin kritik olduğu belirtilerek, 4 Ağustos’ta orada olacakları belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:  

“ATK raporu ile cezaevlerinde kalamayacakları kayıt altına alındığı halde, haklarında tahliye kararı verilmeyen Ebru ve Aytaç için artık her saat kritik. Savunmaya özgürlük koordinasyonu #EbruVeAytaçYaşasın diye 4 Ağustos salı günü saat 10.00’da Çağlayan’a çağırıyor. Ses verin!”

BARIŞ ANNELERİ’NDEN HASTANE ÖNÜNE ÇAĞRI

İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi de yaptığı bir açıklamayla, 4 Ağustos’ta hastane önünde basın açıklaması düzenleyeceklerini duyurdular. 

Yapılan çağrıda şöyle denildi:  

“Zorla Müdahale tehdidi altında tutulan mazlumların avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için yapacağımız basın açıklamasına herkesi bekliyoruz. Evlatlarımızın sesine ses olacağız.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.