3. YARGI PAKETİ YASALAŞTI


Geçen yıl başlayan ve AKP faşizminin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan ilk 2 paketi yılın başında yasalaşan ‘Yargı Reformu’ devam ediyor.

Ülkede yaşanan adaletsizliğin ve adaletin giderek tüm bir halkın talebi haline geliyor oluşunun sonucu olarak başlatılan düzenlemenin 1. ve 2. paketlerinde, sözde halkın uğradığı haksızlıklar ve mağduriyetleri giderecek düzenlemeler yapıldığı reklam edilmişti. Ve faşizmin doğasına en uygun şekilde; bir yandan ihtiyaç duyulan mafyacı, çeteci, tetikçiler serbest bırakılmış, diğer yandan başta hapishaneler olmak üzere direnen halkın kırıntı kâğıt üstünde kalan birçok hakkı gasp edildi. Yapılan hiçbir düzenleme siyasi tutsakları, siyasi davaları kapsamıyor.

22 Temmuz’da TBMM’de görüşülen 3. Paket de yasal kılıfa büründürüldü. Tabii birçok hak gaspıyla birlikte, halkta yarattıkları ‘af, ceza indirimi’ gibi hiçbir beklentiyi içermediği için sessiz sedasız hallettiler bu kez görüşmeleri. Çok büyük bir kısmı mahkemelerdeki yargılama usullerine ilişkin olan maddelerde en dikkat çekici ayrıntılardan biri, her şeyin ücrete bağlanması. Ekonomik krizin faturasını kestikleri halkı bu şekilde de soymaya devam edecekler.

Yasanın Adalet Bakanı tarafından açıklanmasının ve Adalet Bakanlığı sitesinde yayınlanmasının ardından, sayfaya tepkiler yağdı.

Birçok kişi yazdığı mesajlarda soruşturmaları bile yapılmayan, yapılması engellenen Gülistan Doku’yu, İstanbul Sözleşmesini, kadınlara, çocuklara, hayvanlara yönelik şiddeti önleyecek düzenlemelerin gündeme bile alınmadığını teşhir etti.

Kızı Rabia Naz için 2 yıldır adalet arayan baba Şaban Vatan 28 Temmuz’da konuyla ilgili olarak mesajı yayınladı: (twitter) Hangi reform Bakan Bey. Rabia Nazimizin savcısı uzun süre örtbasi sürdürdüğünü HSK inceleme sonucundan sizde biliyorsunuz . Çocuk adaleti takipsizlik , misafir Nadira Adaleti takipsizlik . Hayvan yasası gündeme alınmıyor . Milletten olmayan para yargısı reformundan bahsediliyor

Halkın adalet talebi gün gün yükselirken, adalet için 2 avukat Aytaç Unsal ve Ebru Timtik, ve 2 devrimci tutsak Özgür Karakaya ve Didem Akman yüzlerce gündür ölüm orucundayken, AKP faşizmi çaresizdir. Hem bu yasaları yapmak zorundalar, hem de ne yaparlarsa yapsınlar Anadolu halklarının adalet talebini karşılayamazlar. Çünkü adaletsizliğin kaynağı zaten kendileridir. Uşaklık, işbirlikçilik ettikleri emperyalizmdir.

Adaleti, adalet için dövüşenler getirecek…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.