Brüksel´de Sessiz Protesto

Belçika Başbakanı Sophie Wilmes, başkent Brüksel’de ziyaret ettiği Sint-Pieters hastanenin 100 kadar sağlık çalışanı ve acil bölümde çalışan doktorlar Başbakanı sırtlarını dönerek Başbakanı protesto ettiler.

Basına yapılan açıklamada sağlık çalışanları, protestoyu Wilmes’in bütçeden sorumlu bakan olduğu dönemde sağlık sektöründe yaptığı kesintilere dikkati çekmek için düzenlediklerini söylediler. Ayrıca çalışanlarının koronavirüs salgını boyunca yaşanan krizde, hükümetin politik eksiklikler, düşük ücret ve salgın boyunca deneyimsiz elemanların ise alınmasını da eklediler. Belçika RTBF´ye konuşan bir sağlık görevlisi “Politikacılar da yardım istediğimizde sürekli bize sırt çeviriyorlar. Ekipmanlarımız yetersiz ve tükenmişlik sayısı artıyor. Mesleğimizin yeniden değerlenmesini ve daha fazla personelinin istihdam edilmesini istiyoruz” diyerek Belçikadaki durumu ifade etti.

Başbakan Wilmès “Herkes hastane personelinin sorunlarının farkında. Krizden önce de vardı ve zorlukları arttı. Kriz sonrası dönemde aynı durumun devam edeceğini düşünmüyorum. Hemşirelik mesleğinin yapısal olarak yeniden değerlendirmek gerekecek, bu bir kesin” diyerek protestoya cevap verdi.

Belçika’da, Koronavirüs salgınında vaka sayısı 55 bin 791 ölü sayısı da 9 bin 108.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.