“Borçlar ödenmezse ameliyat ve tetkikler yapılamayacak”

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Türkiye’deki ortopedi ve omurga cerrahi alanında tıbbi cihaz üretimi yapan firmaların Sağlık Bakanlığı hastaneleri ve üniversite hastanelerinden alacaklarının tamamını tahsil edinceye kadar tıbbi cihaz temini yapmayacaklarını açıkladıklarını duyurdu. TTB, sorun giderilmediği taktirde kısa süre sonra ameliyat ve tetkiklerin yapılamayacağını aktardı.

AKP iktidarı sağlığı tekellerin kârına sundu.   Sağlığı sektöre,  sağlık hizmetlerini  kâr aracına dönüştürdü. Tıbbi malzemeler de artık kapitalistlerin metaları haline geldi. Hal böyle olunca da ülkeyi yemekten başka derdi olmayan AKP iktidarı hastanelere tibbi ürün, tıbbi cihaz satan firmaların paralarını ödemekte zorluk çekiyor.  

Eşit ve ücretsiz sağlık hizmetinin herkesin sorunsuz ulaşması gereken bir hak olduğu devrimciler tarafından on yıllardır dile getirilmekte ve bunun demokratik halk iktidarı tarafından karşılanacağı anlatılmakta, bunun için mücadele edilmekte.

Sağlığı firmaların kâr alanına döndüğü ülkemizde artık bu firmalar parayı almadan hastanelere malzeme vermeyeceğini duyurabiliyor.

Firmaların yaptıkları toplantı sonucunda aldıkları kararlara dikkat çeken TTB, “Firmalar, Sağlık Bakanlığı hastanelerinden 17 aydır, üniversite hastanelerinden 36 aydır ödeme alamadıklarını, bazı kamu görevlileri tarafından alacaklardan yüzde 25 feragat olması durumunda ödeme yapılabileceği kendilerine ifade edilmiş. 1 Nisan 2010 tarihinden beri aynı fiyatlar üzerinden kamu kurumlarına tıbbi cihaz sağlandığını, ödeme alamadıklarından bankalara ciddi şekilde borçlandıklarını, buna karşılık hammadde fiyat artışları, personel maliyetleri, belgelendirme ücretleri, gibi durumların her geçen gün artması nedeniyle ödemelerin tamamı tahsil edilinceye kadar tıbbi cihaz temini yapılmayacağını belirten bir açıklama gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.