AKP’nin Yeni “düz(en)lemesi”: Yatırım Bilgileri Gizli Tutulacak

AKP meclisin açılışında ilk icraat olarak (belli ki yasalaştırılacak) kamu harcamaları ile ilgili bazı düzenlemeler yapmak için kanun teklifi sunuldu. TBMM’nin asli görevi ülkeyi soymayı, talan etmeyi yasal hale getirmek olduğunu tekrar gösteren bir örnek oldu bu teklif.

Emekçilerin kazanılmış haklarını gasp etmek için kanun tekliflerinin de olduğu ilk toplantılarda en ilgi çeken düzenleme ise kamu harcamalarında yapılan değişiklik oldu. Buna göre kamu ihalelerinde, projelerin detayları gizlenecek.

Yani artık halkın cebinden (ç)alınan vergiler ile yapılan harcamalardan sadece AKP’nin haberi olacak. Evet sadece iktidar partisinin. Meclisteki diğer partiler de öğrenemeyecek.

Belli ki basına yansıyan AKP yolsuzlukları soyguncu güruhunu rahatsız etmiş. Soruna kökten çözüm bulmuşlar.  Meclisten harcamalar ile ilgili bilgiyi gizleyecekler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, değişiklik ile 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetim ve Denetim Kanunu’nda önemli değişiklikler yapıldığına ve bütçenin bu kanuna göre yapıldığına dikkat çekti. Yapılmak istenen değişiklikle kanundan ‘fonksiyonel sınıflandırma’nın kaldırıldığının, bu sınıflandırmanın çok önemli olduğunun altını çizen Kuşoğlu, “Fonksiyonel sınıflandırma yoksa harcamalarınızın nereye yapıldığını, ne kadar verimli olduğunu kıyaslayamazsınız, anlayamazsınız. Biz bu sınıflandırma nedeniyle örneğin şehir hastanelerine ne kadar garanti verildiğini, garanti ödemelerinin ne kadar şehir hastanesine yapıldığını görebiliyoruz. Yol köprü geçişlerine ne kadar garanti verildiğini ve harcama yapıldığını yine yıl bazında görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.