Bölüm : 2 Göçmenlerden kurtulmaya yönelik bir ana plan

Perde 1. Sahne 2 – Göçmenlerden kurtulmaya yönelik bir ana plan

Yazar ve Yeni Sağ’ın önde gelen isimlerinden biri olan Sellner, toplantının ilk konuşmacısı olacak. Mörig onu duyurur ve ana planın Sellner’da olduğunu söyler. Mörig hızla bugün olması gereken noktaya geliyor: “Göç”.

Organizatör, giriş bölümünde Sellner’ın tezine özel bir ağırlık veriyor: Diğer her şey – korona önlemleri ve aşılara yönelik tutum, Ukrayna ve İsrail’deki durum – hepsi sağdaki çekişme noktaları. Onları bir araya getiren tek soru, geri dönüş sorunudur: “Biz halk olarak Batı’da hâlâ hayatta kalıp kalamayız?”.

Bu günkü derslerin ve tartışmaların çoğunluğu bu merkezi nokta olan “geri dönüş” etrafında dönecek.

Sellner söz alıyor. Derste bu kavramı şöyle açıklıyor: Göçün Almanya’yı terk etmesi gereken üç hedef grubu var. Ya da kendi deyimiyle “yabancıların yerleşimini tersine çevirmek.” Kimleri kastettiğini sıralıyor: sığınmacılar, kalma hakkına sahip yabancılar ve “asimilasyona uğramamış vatandaşlar”. Ona göre ikincisi en büyük “sorun”dur. Başka bir deyişle: Sellner, insanları Almanya’da rahatsız edilmeden yaşaması gerekenler ve bu temel hakkın uygulanmaması gerekenler olarak ikiye ayırıyor.

Temel olarak, günümüzün düşünce oyunları tek bir şeye dayanıyor: Yanlış ten rengine veya kökene sahip oldukları iddia edilen insanlar Almanya’dan kovulabilmeli ve Sellner gibi insanların bakış açısına göre bu durum söz konusu değil. yeterince “asimilasyon”. Alman vatandaşı olsalar bile. Bu ülkedeki insanların varlığına yöneliktir.

Bu, Temel Kanuna, vatandaşlığa ve eşitlik ilkesine bir saldırı olacaktır…

Sellner’ın görüşleri yeni değil. Sellner, Götz Kubitschek’in sağcı yayınevi tarafından 2023’te yayınlanan “Sağdan Rejim Değişikliği” adlı kitabında şu çizgiyi koyuyor:
“Sağcının temel amacı” “etnokültürel kimliğin ve özün” korunmasıdır ve “nüfus mübadelesinin” durdurulması için “köklü bir değişim” gerekmektedir. Bunun için de “geri gönderme politikası”nın uygulanması gerekiyor. Kitapta Kimlikçi Hareket’in lideri, mevcut vatandaşlıkların “revize edilmesi” çağrısında bulunuyor ve “sağcı parti ve hareketlerin buna karşılık gelen kavramlarına” atıfta bulunuyor. Metnin tercümesi kolaydır: Aynı zamanda milyonlarca kişinin sınır dışı edilmesine yönelik hazırlıklarla da ilgilidir.

Sellner ile AfD’li siyasetçiler arasındaki yakınlık uzun süredir gözlemleniyor.

Sellner’ın kitabı ve AfD’nin önde gelen adayı Maximillian Krah’ın evrensel insan haklarından vazgeçilmesi çağrısında bulunan “Sağdan Siyaset – Bir Manifesto” manifestosu, Kubitschek’in yayınevi tarafından ikili paket olarak sunuluyor. “ Geri dönüş ” Krah’ın “manifestosunda” da yer alıyor.“Vatandaşlar” tabu değil, sorun olarak tanımlanıyor. “Kısıtlayıcı bir göç politikası siyasi olarak 10 yıl içinde uygulamaya konulsa bile o dönemde ülkede bulunan göçmen geçmişine sahip insanlara ne olacağı sorusu hala geçerliliğini koruyor.” Krah şöyle hesaplıyor: “15 milyonu Alman vatandaşı olmak üzere 25 milyon kişi AfD – Önde gelen aday, “on yıl içinde bile ne siyasi çoğunluğa yaklaşılabileceği ne de anayasal ve uluslararası hukukta bu insanları kendi istekleri dışında ülkeden sınır dışı etme ihtimalinin bulunacağından” üzüntü duyuyor.

Göçmenleri uzaklaştırmaya yönelik katı yöntemler şu anda başka yerlerde de, örneğin CDU’da, bir sorun. Milletvekili Jens Spahnyakın zamanda mültecileri Ruanda veya Gana’ya gönderme olasılığını devreye soktu. Ancak bu öneri öncelikle mültecilerin üçüncü bir ülkedeki statüsünün belirlenmesiyle ilgili.

Kaynaklara göre toplantıya katılanların katkıları çok daha ileri gidiyor: Mülteciler ve ikamet durumu belirsiz kişilerle ilgileniyorlar. Almanlara da önem veriyorlar. Almanya’da ikinci veya üçüncü nesilde doğan insanlar hakkında. Ebeveynleri veya büyükanne ve büyükbabaları Almanya’da bir hayat kurmuş olan, Alman vatandaşı olarak ülke dışına çıkmaya zorlanan çalışanlar veya girişimciler…

Perde 1, Sahne 3 – Yasak tartışmalarına rağmen AfD’den itiraz yok

İçerik olarak grupta “master plan” fikrine yönelik temel bir eleştiri yok, destekleyici birçok soru var. Sadece uygulanabilirliği konusunda şüpheler var.

Örneğin bir emlak girişimcisi ve CDU’ya bağlı Alman Dil Derneği’nin yönetim kurulu üyesi olan Silke Schröder, bunun pratikte nasıl çalışması gerektiğini merak ediyor. Çünkü kişinin “uygun” bir pasaportu olduğu anda bu “imkansızdır”.
Bu Sellner için bir engel değil. Cevap veriyor: İnsanlara uyum sağlamaları için “yüksek baskı” uygulamanız gerekiyor, örneğin “kişiye özel kanunlar” yoluyla. Geri dönüş hızlı bir şekilde gerçekleştirilemez; “on yıllık bir projedir”.

Aksine, mevcut AfD üyelerinin de itirazı yok. Federal Meclis AfD üyesi Gerrit Huy, belirlenen hedefin uzun süredir peşinde olduğunu vurguluyor.

Yedi yıl önce partiye katıldığında “zaten yanında bir geri dönüş konsepti getirmişti”. Bu nedenle AfD artık çifte vatandaşlığa karşı çıkmıyor. “Çünkü o zaman Alman pasaportunu tekrar elinizden alabilirsiniz, hâlâ bir tane var.” Huy’un ifadesiyle, Alman pasaportuna sahip göçmenlerin tuzağa düşürülmesi gerekiyor…

AfD’nin Saksonya-Anhalt’taki parlamento grubu lideri Ulrich Siegmund da odada bulunuyor. Daha sonra bağış istemek için ortaya çıkacak. Kendi bölgesel derneğinin yüksek onay oranlarına sahip olması nedeniyle de partisinde güçlü. Satış argümanı, “ana plan”ın ruhuna uygun olarak: Sokak manzarasının değişmesi ve yabancı restoranların baskı altına alınması gerekiyor. “Bu müşterinin Saksonya-Anhalt’ta yaşaması mümkün olduğu kadar çekici olmamalı”. Ve bu çok kolay bir şekilde yapılabilir. Onun yorumlarının bir sonraki seçimde sonuçları olabilir…

CORRECTIV daha sonra bazı katılımcılara toplantıyla ilgili sorular gönderdi. Diğer şeylerin yanı sıra: Geriye dönüp baktığınızda orada yapılan temel açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bundestag’ın AfD üyesi Gerrit Huy, basına çıktığı sırada sorularımıza yanıt vermedi, AfD’li siyasetçi Roland Hartwig veya partinin federal yürütme komitesi de sorularımıza yanıt vermedi.

Saksonya-Anhalt’tan Ulrich Siegmund, medya hukuk firması Höcker’e genellikle yazdıklarını yazdırdı: Cevaplarından alıntı yapmanıza izin verilmiyor, ancak müvekkiliniz sahte şeylerle suçlanıyor. Diğer şeylerin yanı sıra, AfD milletvekili olarak değil, “özel kişi” olarak oradaydı. Hukuk firması cevabında Siegmund’un “geri dönüş” kavramına nasıl baktığını açık bırakıyor. Sadece insanları “yasadışı bir şekilde sınır dışı etmek” istemediğini belirtiyor…

Ve Gernot Mörig kendisinden uzaklaşıyor. Sellner’ın açıklamalarını “farklı bir şekilde” “hatırlıyor”. Bize şöyle yazıyor: Eğer bu tür açıklamaları bilinçli olarak algılamış olsaydı, özellikle Alman vatandaşlarına eşit olmayan muameleyle ilgili olarak “benim itirazım olmadan gitmezlerdi”…

AfD başarıya giden yolda olduğunu düşünüyor; mevcut sağa kayma partiye ilham veriyor. Son anketlere göreCDU, SPD ve Yeşiller’in çok önünde, yüzde 30’dan fazla oy oranıyla Saksonya ya da Thüringen gibi federal eyaletlerdeki en güçlü güç olacak. Ancak aynı zamanda parti de baskı altındadır. Anayasayı Koruma DairesiThüringen, Saksonya-Anhalt ve Saksonya’daki AfD’yi aşırı sağcı olarak değerlendiriyor. Son olarak Kuzey Ren-Vestfalya’daki Junge Alternative’i (JA) şüpheli vaka olarak sınıflandırdı. Gerekçe olarak Kimlikçi Hareket’e yakınlık, “ulusal-etnik halk anlayışı” ve “göçmen kökenli insanları aşağılamak” gösterildi…

Parti yasağı bugünlerde daha sık tartışılıyor. 400.000’den fazla kişi dilekçeyi imzaladıbunun için CDU’lu siyasetçi Marco WanderwitzBuna karşılık, Federal Meclis’te yasak başvurusunu desteklemek isteyen destekçileri bir araya getiriyor…

AfD’nin kendisi de buna karşı çıkıyor ve kendisini dış dünyaya demokratik bir güç olarak tanıtıyor: “Hukukun üstünlüğünü temel alan bir parti olarak AfD, Alman vatandaşlığına sahip tüm insanların toplamı olarak Alman halkına kayıtsız şartsız bağlıdır. ” diyor kendi sitesinde. Alman pasaportuna sahip göçmenler “Almanya’da yüzyıllardır yaşayan bir ailenin torunları kadar Alman” ve “Bizim için birinci veya ikinci sınıf vatandaş yoktur”…
Toplantıdaki ifadeler farklıydı: En azından orada temsil edilen AfD’li politikacılar, dışarıdan gözlemlenmeden milliyetçi ideallerini özgürce dile getiriyorlardı; Aşırı sağcı ideologların pozisyonları arasında önemli bir farklılık yok…

Sosyal ağlarda paylaşın