Bolu hapishanesinde neler oluyor?

BOLU HAPİSHANESİNDE İŞKENCE VAR!

Bolu hapishanesinde neler oluyor?

Bolu F tipi hapishanesinde uzun süredir devam eden bir direniş var. Yaklaşık 4 yıldır tutsaklar hak gasplarına karşı bir mücadele yürütüyor. İlk zamanlar telefonda tekmil dayatmasına karşı tutsaklar telefona çıkartılmıyor telefon görüşleri gasp ediliyordu. Sohbet hakları uygulanmıyordu. Aynı zamanda hiçbir dergi,gazete ve diğer yayınlar alınmıyordu. Bunun üzerine tutsakların başlattığı sürekli direnişler oldu. Açlık grevlerine başladılar. Bu direnişler esnasında defalarca saldırıya uğradılar, işkence gördüler, elleri kapı aralarına sıkıştırıldı,onlarca adlı ve idari cezalar verildi. Yıllar süren bu direnişler üzerine hapishane idaresi talepleri kabul etti. Aradan 1 yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen verdikleri sözlerin çoğunu tutmadılar sohbet hakkını tamamen ellerinden aldılar. Gazete ve dergilerin toplatılma kararı olmamasına rağmen kendileri uydurma kararlarla toplanması var diyerek el koyuyorlar. Görüşçü hakları tamamen ellerinden alınmış durumda. Arkadaş görüşçülerine kimi yazsalar sakıncalı denilerek kabul edilmiyor. Hasta olan tutsaklar kesinlikle hastaneye veya revire götürülmüyorlar. Pandemi döneminde tutsaklar görüş kabinlerine,maltaya maskesiz ve yerlerde sürüklenerek çıkarılıyorlar. En önemli şeylerden olan hijyen malzemeleri haftalar sonra zar zor alındı ve bunların içinde dezenfektan, kolonya gibi önemli şeyler bulunmamakta. Her hafta tekrar tekrar işkence haberlerini duyuyoruz. Geçtiğimiz haftalarda tutsakların kaldığı hücreye saldırıp işkence yaptıklarını öğrenmiştik. Bugün ise işkenceyi kendine meslek edinenlerin tekrar tutsak Deniz Şah`a saldırdığını öğrendik.

14 Ocak ta hücrede beraber kaldığı Mehmet Dersulu ziyaretçi görüşüne çıktıktan sonra hücrede tek kalan Deniz Şah`a gardiyanlar tarafından saldırılıp işkence yapıldı.Vücudunda çok sayıda morluk ve işkence izi mevcuttur. Bu saldırı ve işkence 2. müdür ve başgardiyanın önünde gerçekleşmiştir.

Tutsaklara karşı hapishane idaresi tarafından planlı bir saldırı mevcut. Ardından Deniz Şah sağlık durumu iyi olmamasına rağmen pislik içinde bir hücreye konmuş ve bu şartlarda tecrit edilmeye çalışılıyor. Hapishane müdürü ile görüşmek isteyen Ailesi ise müdür burada yok denilerek oyalanıyor ve tutsaklara yönelik işkencenin üstü kapatılmaya çalışılıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın