Bolu F tipi Hapishanesinde İşkence

İlhan Kaya ve Deniz Şah

Bolu F Tipi Hapishanesi’nde devrimci tutsaklara işkence yapılıyor

 İşkenceye uğrayanlar arasında polisin baskını sırasında evinde ailesinin gözleri önünde katledilen #DilekDoğan’ın abisi #EmrahDoğan da var!

Dilek Doğan polis kameralarında saniye saniye nasıl katil polis Yüksel Moğultay tarafından nasıl öldürüldüğü görülmesine rağmen, Yüksel Moğultay serbestçe dolaşıyor ve hala görevinin başında. 1 tek gün bile gözaltına alınmadı.

Tutsak yakınlarindan gelen bilgiyi paylaşıyoruz:

“Pazartesi günü gardiyanlar #AyberkDemirdöğen ve #MehmetManas’ın hücrelerine saldırıyor ve onlara işkence yapıyor gardiyanlar. Ertesi gün diğer hücrelerdeki arkadaşlar haberi alınca protesto ediyorlar. Bunun üzerine gardiyanlar bütün arkadaşları -toplamda 13 kişi- hücrelerinden alıyor, iç çamaşırlarına kadar soyuyor ve sürükleyerek süngerli odaya hapsediyorlar. İçlerinden  EmrahDoğan’ı gördüm, kendisi Dilek Doğan’ın abisi. Ve yürüyemiyordu. Kuyruk sokumuna atılan yumruklar ve tekmelerden dolayı. Gözleri yine yumruk darbelerinden ötürü morarmıştı.” Bolu hapishanesindeki devrimci tutsaklar özellikle iki konu için direniyorlar. İrade savaşına dönşen iki konunun biri  10 saatlik sobbet hakkının verilmesi. Ki bu büyük ölüm orucu direnişinin en somut kazanımlarından biri idi. Şu anda genelge ile 10 saat sohbet hakkı tanınmasına rağmen keyfi bir şekilde 3 saat ile sınırlandırılıyor. Ve hücrelerinde 10’dan fazla kitap bulundurma hakkı. Tutsaklar bu konu ile ilgili idare ile konuşmaya kalktıklarında dahi işkenceye uğruyorlar. İdare ise “İŞKENCE YAPMADIK SADECE ZOR KULLANDIK” diyor dalga geçer gibi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.