Boğulamayan Adalet Talebi Kadıköy’de

Adil yargılanmak talebi ile 175 gündür ölüm orucunda olan Mustafa Koçak için günler ilerledikçe her yerde adalet talepli eylemler yapılıyor.

Adil yargılanmak gibi evrensel bir hakkın ihlal edildiği iddiası bile, normal hukuk kurallarının işlediği bir ülkede dikkate alınır, iddianın gerçek olup olmadığı incelenir.

Gelgelelim 175 gündür 28 yaşında bir genç bedenini açlığa yatırmış, “ya adil yargılanırım ya ölürüm” diyerek gün gün eriyorken, devlet Mustafa Koçak’a, Mustafa Koçak için adalet isteyenlere saldırıyor.

Suçlarının üzerini örtmek, yaşanan adaletsizliğin görülmesi, duyulmasına engel olmak için Mustafa Koçak’ın isminin geçtiği herhangi bir harekete, eyleme, etkinliğe saldırıyor.

Bugün akşam saatlerinde Kadıköy meydanında yapılacak eyleme de saldırdı AKP’nin polisi. Mustafa Koçak’ın annesi babası kızkardeşinin de aralarında olduğu bir guruba polis yine saldırdı. Bir anne ve baba evlatlarının ölmemesi için eylem yapak istiyor ve polis her seferinde saldırıp gözaltına alıyor.

AKP’nin istediği; adaletsizlik olsun, hakkınız yensin, zulme uğrayın ama sesinizi çıkartmayın. Ama artık mızrağın çuvala girmediği, adaletsizliklerin halka “artık yeter” dedirttiği günler yaşanıyor ülkemizde.

Mustafa Koçak İçin Adalet talebiyle Süreyya Operası önünde basın açıklaması yapmak isteyen anne ve babası Zeynep Koçak, Hasan Koçak ile Taylan Gültekin, Cemile Temizkalp ve Cansu Kalender henüz Bahariye Caddesi’nde yürürken gözaltına alındılar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.