Adaletin Bu Mu CHP?

Adaletin Bu Mu CHP?

Bir etkinlik. Muhalefet partisi CHP’nin genel sekreteri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacak hem de.  Şişli belediyesi’nin düzenlediği etkinlik “komşu masası” ismini taşıyor.

Oldukça kalabalık.

Ve bir müzik fonda: Adaletin bumu dünyaaa, ne yar verdin ne mal dünya, KÖTÜLERİNSİN SEN DÜNYA, İYİLERİ ÖLDÜREN DÜNYA.

Bu müzik çalarken orda kenarda bir ses. Yükses volümlü müziği bastırmak için avaz avaz bağırmaya çalışan bir kadın. “Mahir Kılıç için adalet istiyoruz”!!!  Hemen 10-15 izbandut başına üşüşüyor. Biri ağzını kapatıyor. Biri elindeki dövizi yırtıyor. Diğeri ayaklarını yerden keserken diğeri iki kolundan tutup arka odaya çekiyorlar. Kadın bağırıyor. ADALET İSTİYORUZ. Bu arada müzik devam ediyor. : Adaletin bumu dünyaaa, ne yar verdin ne mal dünyaaa….

Mahir Kılıç açlık grevinde.  124 gündür sıcak, soğuk, kar kış demeden dışarda yatarak açlık grevi yapıyor. Ailesinden, çocuklarından uzakta çocuklarının geleceği için bedenini açlığa yatırmış. Mahir Kılıç da adaletsiz dünyanın mal vermediği, verdiği yardan da -şimdilerde- uzakta yaşamak zorunda kalmış bir emekçi.
CHP’nin kapısında direniyor.

İstediği de dağlar tepeler değil.

İşini geri istiyor.

Mahkemenin dahi işine iade edilmesi yönünde karar verdiği işini.

Bundan önce hayata geçirdiği direnişini Canan Kaftancıoğlu’nun söz vermesi ile bitirmişti. Şimdi Canan Kaftancıoğlu’nun sözünü tutmasını istiyor.

Bir müzik;  Adaletin bumu dünyaaa, ne yar verdin ne mal dünya, KÖTÜLERİNSİN SEN DÜNYA , İYİLERİ ÖLDÜREN DÜNYA.

Mahir çok zor koşullarda sürdürdüğü açlık grevinin 124üncü gününde. Her an –mazallah- ölebilir. İyileri öldüren dünya değil. İyiyi öldüren CHP olacak bu sefer.

Bir kadın. Nazife Onay. O da Mahir gibi işi için yıllardır direnen bir öğretmen. Bir gece vakti çıkartılan KHK ile haksız bir şekilde işinden edilmiş. Mahir’in halinden en iyi anlayanlardan yani…

Mahir Kılıç ölmesin istiyor.

Ve bağırıyor.

“Mahir Kılıç için adalet istiyoruz”

Biri ağzını kapatıyor, biri elindeki dövizi yırtıyor.

Müzik devam ediyor; Adaletin bumu dünyaaa, ne yar verdin ne mal dünyaaa….

Mahir Aç. 124 gündür. Her an ölebilir.

Kötülerinsin sen dünya….

ADALETİN BU MU CHP?

Sosyal ağlarda paylaşın

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.