Boğaziçili 4 Öğrenci Gözaltına Alındı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne, AKP’den milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’nun atanmasına protestolar sürüyor. Boğaziçililer, okulun içinde yine ‘kayyum rektörü’ protesto etti. 

Kayyum Rektörü Üniversitenin güney kampüsünde açılan bir resim sergisi ile protesto ettiler. Öğrenciler yaptığı sergide Kabe figürü etrafına LGTBİ+ bayraklar çizilmiş bir görsele yer verdi.

Bu görsel Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK) tarafından çok kasa bir süre içinde hedef gösterildi. BİSAK’ın hedef göstermesi sonucu Boğaziçi öğrencilerinin yaptığı resim sergisine  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı jet hızıyla soruşturma başlattı.

Faşist Soylu ve yandaş medya çok geçmeden medyada büyük provokasyon başlattı.

 Boğaziçi direnişine saldırmak, halk tarafından sahiplenmeyi kırmak ve yapılan kayyum atamasının gayri meşruluğunu unutturmak için bahsi geçen resmi kullanmakta gecikmeyen AKP faşizmi ve faşist medya kendilerine verilen bu fırsata balıklama atladı ve hemen “operasyon” başlattı.

Yeni Akit başta olmak üzere bazı gazetelerin internet siteleri söz konusu resmi ‘büyük provokasyon’ diye niteleyip öğrencileri alenen hedef gösterdi. 

Diyanet İşleri Başkanı da provokasyonun büyümesine devam etti.

Bir kaç saat için de Nihayet(!) İstanbul başsavcılığı sorumlular hakkında ‘halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçundan soruşturma açıldığını açıkladı. Boğaziçi Üniversitesi’nde polis, üniversiteden evlerine dönen 4 öğrenciyi büyük bir hızla gözaltına aldı. Senanur Baş, Hazal Kolancalı, Doğu Demirtaş ve ismi paylaşılmayan 4 öğrenci gözaltına alındı. 

Boğaziçi Dayanışma Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, gözaltına alınan arkadaşlarının yanlarına ulaşmaya çalışan öğrenciler de darp edildi. 

Öğrencilerin gözaltına alınma sebeplerinin ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, “Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesi”ne ilişkin başlattığı soruşturma olduğu iddia edildi.

Soylu, Twitter üzerinden gözaltı haberini duyurdu. Soylu, “Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı.” Alçakça ifade kullandı.

Halkın dini duyguları herzaman yapıldığı gibi Boğaziçi direnişinde de faşist AKP ve yandaşları tarafından halkı kışkırtmak İçin kullanıyor. 

Boğaziçi Dayanışma hesabından öğrenciler boyun eğmeyeceklerini açıkladı.

Sosyal ağlarda paylaşın