“BİZ SÖMÜRELİM, GASP EDELİM DEVLET BORCUMUZU ÖDESİN”

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, evvelki gün bir açıklama yaparak “Merkez Bankası’nın özel sektörün borcunu üstlenip firmalara ortak olmasını gerektiğini” belirtti.

Düzenin ekonomisinde sorunlar var. Sık sık kriz beklentileri dile getiriliyor. Çeşitli kesimler, ekonomideki sorunların “çözümü” için öneriler sunuyor.
ASO Başkanı Özdebir, gazetecilerle yaptığı sohbette, AKP iktidarının ekonomi yetkililerine bir çözüm paketi sunduklarını belirtti.

Yukarıda aktarılan öneri de bu paketin içinde yer alıyor.

Çok klasik bir deyimdir ve sömürü düzenlerinde her zaman geçerlidir:

“Krizlerin faturası, emekçilere çıkarılır.”
Bir yıl önce de yine ASO Başkanı Özdebir’in önerisiyle, patronlar “zor durumda” oldukları için, “zora düşen patronlar”ın işçilerine ödemesi gereken ücretlerin İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödenmesi kabul edilmişti. Özdebir, bu sene de iktidardan üç talepde bulunduklarını açıkladı:

Merkez Bankası, özel sektörün borcunu üstlenip firmalara ortak olsun…

Çek, senet yerine ödeme aracı olarak ticari kredi kartları kullanılsın.
Ticari kredi kartlarının limiti KGF destekli olarak 200 milyar liraya yükseltilsin. KGF kartla yapılan alışverişin yüzde 7-10’una kefil olsun…

Patronlar yüzsüzce, pervasızca istemeye devam ediyor.

Hazine firmaların devletten 160 milyar lira KDV iadesi alacağını hemen ödeyemiyorsa, 160 milyar lira için 10’ar bin liralık ayrı ayrı kağıt çıkarıp alacaklı firmalara versin. Firmalar bir yerden mal alınca karşılığında bu Hazine kağıdını versin. Firma kağıdı devlete verip parasını alsın. Bu sayede piyasa dönsün..

Patronların çarkları dönsün de ne olursa olsun!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.