Bitmeyen Nuriye Gülmen Korkusu ve Düşmanlığı: Yine Gözaltına Alındı

KHK’lar ile işten atmaların yaşandığı OHAL uygulamasının yarattığı korku ile kimsenin sokağa çıkmaya değil ağzını açmaya cesaret edemediği günlerde tek başına dövizi ile çıkıp “işimi geri istiyorum” sloganı ile Yüksel caddesinde direniş başlatan Nuriye Gülmen bugün bir süredir çıkmadığı Yüksel caddesinde tekrar eyleme çıktı ve hemen gözaltına alındı.

Yüksel caddesindeki eylemi kendi deyimi ile “karanlığı bir mum ışığı ile aydınlatmak” içim başlattı ama çok kısa sürede hesap edilenden çok daha büyük etki yarattı. Çok geniş kesimlerin sahiplenmesi, Acun Karadağ, Nazan Bozkurt, Mehmet Dersulu gibi yeni katılımlar  ve Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın başlattığı açlık grevi ile direniş büyüdü, deyim yerindeyse dallandı budaklandı ve tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Ülkenin birçok yerinde direnişler başladı.

Ve KHK saldırıları bitti denecek kadar azaldı. 1 yıl içerisinde 155 bin kişi işten atılmıştı ama direniş ile bu rakam hala üç aşağı beş yukarı aynı seviyede durmakta.

Nuriye’ye düşmanlıkları Yüksel direnişinin büyüklüğü kadar büyük.

KHK ile işten atmalar ve OHAL ile  yaratmak istedikleri korku iklimi Nuriye’ye çarptı. Bu yüzden Yüksel direnişinin başlatanı olmasından dolayı Yüksel direnişinin büyüklüğü kadar Nuriye’ye düşmanlar. O kadar da korkuyorlar.

Nuriye ile büyüyen, etkisini tüm ülkede hissettiren direnişi bitirmek için Nuriye’ye yapmadıklarını bırakmadılar. Gözaltı, işkence, para cezaları ve tutuklama. Yargılandığında Yüksel direnişinden korkularını iddianamede de dile getiriyorlar. Gezi ayaklanması yaratma amacı güdüyorlar diyordu iddianame.  Bu Haziran ayaklanması karabasanının hala etkisinde olduklarını ve aynı zamanda Nuriye’nin direnişinin politik gücünü göstermekte.

Evet korkuyorlar. Çünkü Nuriye onlar için tehlikeydi. Ve hala tehlike. Bu bugünkü gözaltıda kendini daha iyi gösterdi. Aylardır meydana çıkmayan Nuriye, hakkında bir tutuklama komplosu girişimi olduğunu ve alana çıkacağını duyurdu 2 gün önce.

Bugün “KORKMUYORUM SİZDEN” diye haykırarak yürüdü 3 yıl önce üzerinde “işimi geri istiyorum” yazan küçük bir A3 ebadında dövizle çıktığı meydana…

Ve gözaltına alındı.

Sağlık kontrolü için hastaneden selamlar göndermiş.

Daha sonra siyasi şubeye götürüleceği bilgisi verildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.