Bir zafer daha…

“Yeni yıla direnerek giriyoruz. Zafer bizimdir” dediler.
“Yeni yılda zaferler kazanacağız” dediler.
Dediler ve yaptılar. Halkımıza ve dünya halklarına bir zafer daha armağan ettiler. Dünyaya kazanmanın yolunun direnmekten geçtiğini bir kez daha gösterdiler…

Kendilerine yapılan adaletsizliğe teslim olmayacaklarını, yaşadıkları hukuksuzluğu asla kabul etmeyeceklerini gözaltına alındıkları andan başlayarak gösterdiler.

Bugünkü zaferi gözaltına alındıkları günden başlayarak ilmek ilmek örerek kazandılar. ZAFERİ SÖKE SÖKE ELDE ETTİLER…

Dışarda ve içerde, dünyanın her yerinde, anneler, babalar, kardeşler, genç yaşlı, kadın erkek tek vücut olup Türkiyeli 11 devrimcinin serbest bırakılması için seferber oldular. TEK VÜCUT OLUP ZAFERİ İLMEK İLMEK ÖRDÜLER.

Kendilerine reva görülen adaletsizliğe karşı verilen mücadeleye, dışarda bu adaletsizliğe karşı sürdürülen kampanyaya açlık greviyle katıldılar.

96 gündür damla damla eriyen bedenleri ile dünyaya “ADALETSİZLİĞİ KABUL ETMEKTENSE BEDENİMİZİ ÖLÜME YATIRIRIZ. ADALETSİZLİĞE KARŞI AÇLIK GREVİ YAPIN” çağrısı oldular.

Demokrasinin beşiği Yunanistan’ın mahkemeleri öylesine adaletsiz bir karar almıştı ki; kelle başı ceza vererek toplamda 333 yıl hapse mahkum etti 11 Türkiyeli devrimciyi. Direnmenin işe yaramayacağı, açlık grevinin boşuna olduğu, Avrupa’da direnilerek bir şey elde edilemeyeceği üzerine söylenen tüm sözleri ellerinin tersi ile itip tarihin çöp sepetine attılar. TARİHİN HÜKMÜYLE HAREKET ETTİLER. YENİLMEYEN TEK KOMUTAN DİRENİŞTİR. YENİLMEZ KOMUTANIN YOLUNDAN YÜRÜDÜLER.

Yapılan adaletsizliği asla kabul etmeyeceklerini, adil yargılanma haklarını gasp ettirmeyeceklerini açlık grevi direnişinin ilerleyen günlerinde yaptıkları “Ya bize yapılan adaletsizliğe son verirsiniz ya da direnişimizi ölüm orucuna çeviririz” açıklamaları ile gösterdiler.

Yunanistan devleti tutsakların kararlılığı karşısında yenilgiyi kabul etti. Bir kez daha devrimci irade galip geldi, direniş somut kazanımla sonuçlandı. Tutsaklar serbest bırakıldı.

Bu sadece Türkiye devrim mücadelesine değil aynı zamanda tüm dünya halklarına armağan edilmiş, dünya devrim tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılacak olan bir zaferdir.

TANKLARI, TOPLARI, KAMPLARI, HAPİSHANELERİ, İŞKENCEHANELERİ İLE YENİLMEZ ZANNEDİLEN EMPERYALİZMİN VE İŞBİRLİKÇİ FAŞİZMLERİN DEVRİMCİLER KARŞISINDA YENİLGİSİDİR.

TARİHİ HÜKÜM BİR KEZ DAHA GERÇEKLEŞTİ: DİRENEN KAZANIR! DİRENENLER KAZANDI!

TÜM DÜNYA HALKLARINA KUTLU OLSUN.

Sosyal ağlarda paylaşın