11 Türkiyeli Devrimcinin mahkemesi görüldü: 10 Tahliye

2 buçuk yıldır tutuklu yargılanan 11 Türkiyeli devrimciye hukuksuz bir şekilde tam 333 yıl hapis cezası verilmişti.
Kasım ayında yargıtayda görülmeye başlayan dava iki kez ertelendi. 95 gündür açlık grevinde olan devrimci tutsakların bugün tekrar başlayan davalarında tutsakların tahliye talepleri tekrarlandı.

Mahkeme başkanı sağlık raporlarını aldı.
Raporların incelenmesinin ardından daha önce tahliye edilmeleri gerektiği yönünde görüş belirten savcı tahliye olmalarına gerek yok dedi.

SAVCI: İYİ GÖZÜKÜYORLAR, YÜRÜYORLAR, ARKADAŞLARI İLE KUCAKLAŞIYORLAR. O HALDE TAHLİYE OLMALARINA GEREK YOK.

Tahliye talebine karşılık olarak daha önce tahliye edilmeleri gerektiği yönünde görüş sunan savcı bu sefer sağlıkları iyidir dedi. “Sağlıkları fena değil, iyi gözüküyorlar, yürüyorlar, arkadaşları ile sarıldılar.” gerekçeleri ile tahliye edilmelerine gerek yoktur dedi.
“Normalde tahliye olmalarını istiyorduk biz ama bu koşullarda tutukluluklarının devamını istiyoruz.” dedi.

Bunun üzerine söz alan avukatlar;

“Siz buradaki devrimcilerin durumuna bakarak iyi olduğunu söylüyorsunuz. Başlarına gelecek her türlü olumsuzluktan sorumluluğu kabul ediyor musunuz?” diye sordu. Avukatlar ayakta olmaları, hareket ediyor olmaları hayati risk taşımadıkları anlamına gelmiyor diyerek tahliye taleplerini tekrar ettiler.

Verilen ara sonrası 10 kişinin tahliyesine karar verildi.

Tutsakların sağlık durumları göz önünde bulundurularak tahliyelerine karar verildi. 11 tutsağın Sinan Oktay Özen haricinde tamamı tahliye edildi.

Sosyal ağlarda paylaşın