Bir fotoğrafın anlattığı

Turizm bakanı Mehmet Ersoy’un eşi Pervin Ersoy bir fotoğraf yayınladı. Fotoğrafta hizmetçisine elini öptürürken 100 dolar veriyor.

Sosyal medyada büyük tepkinin oluşmasına sebep olan paylaşımın ardından Pervin Ersoy ”Yaaa açıkladım espriyi ne olur yapmayın Allah aşkına Alişan $ dağıtmış yiğenlerine bugün onu ti ye aldık .. Yanımda çalışan personelime espri yaptık diye yazdım yapmayın ne olur ben o kadar salakmıyım açıklayarak koydum yine okumadan dünya kadar yazıyorsunuz .. Sizlerin bu tepkilerini bilecek kadar aklım var benim .. Lütfen yapmayın” mesajını paylaştı.

Ne kadar aklı var bilinmez ama “özür dilerken” bu fotoğrafa gelebilecek tepkileri gayet iyi bildiği, bilerek isteyerek halka hakaret ettiği gerçeğini itiraf etmiş.

şaka yapmış!. Espriymiş! Öyleyse Neden şen hizmetçinin elin öpmüyorsun. Madem hizmetçinle pek samimisin. Böyle espriler yapıyorsunuz birbirinize. Sen öpeydin elini de öperken fotoğrafını çekeydin.

Bi de özürü kabahatindan büyük desek o da bu durumu karşılamıyor. Ortada bir özür yok kabahat desek öyle değil. Düpedüz halkı aşağılama

 Oluşan tepkilerden dolayı mı espri dedi bilemiyoruz. Böyle şaka ancak çaldıkları çırptıkları dolarla sarhoş olmuş burjuvaziye yakışır.

Bir bunların fotoğrafına bakın bir de Soma’da göçükten çıkarılan ambulansa binerken ‘çizmelerimi çıkarayım mı sedye kirlenmesin’ maden işçisine. Baktığınız iki sınıfın ahlakidir. Birinde burjuvazinin sonradan görmeliği, paraya tapan ahlaki halktan çaldıkları ile sürdükleri zevku sefa diğerinde halkın mütevazılığı ve emekçiliği.

Fotoğrafta elini öptürdüğü halk olmasa kendi pisliğini temizleyemecek olan asalakların ‘görgüsü’ var. O yeşil dolarla satın alındıkları için parayla saygı satın alabileceklerini sanıyorlar..saygı bulamazsınız kendinize halktan ancak öfke ve hınç bulursunuz..

O elinizi öptürdüğünüz hizmetçi gecekondulardan geliyor dikkat edin.

Şenay Hanoğlu ve Gülsüman Dönmez’i tanır mısınız. f tipi hapishanelere karşı 2001’de başlayan ölüm oruçlarında dışarda evlatlarımızı öldürtmeyeceğiz diyerek ölüm orucunda şehit düştüler. İki anaydılar. Onlar da hizmetçiydi. Armutlunun gecekondularından çıkıp hemen yanlarındaki Lüks Etiler’e evlere temizliğe gidiyorlardı.

Yani demem o ki dikkat edin o aşağıladığınız hizmetçilere.

Siz ti’ye alıyorsunuz ama halk sizi tiye almaz hesap sorar ona göre..

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.