Bir Almanya Demokrasisi Hikayesi…

Alman Yargısı’nın Düşünce Özgürlüğü Sadece Irkçılar İçin Mi?

NPD: Nationaldemokratische Partei Deutschlands.

Türkçesi : Alman  Miliyetçi Demokrat Parti.  Irkçı bir parti.

Bunu herkes biliyor. Kendisi de bunu inkar etmiyor. Tüm politikasını ırkçılık üzerine oturtuyor.

NSU* ile bağı bir çok kez belgelenmiş. Yasaklanması için bir çok başvuru yapılmış ancak malum: Alman Demokrasisi(!) parti kapatmalarına karşı.

 

NPD bir gösteri yapmak istiyor Almanya’nın Hannover şehrinde.

Grup Yorum: Bir müzik grubu. Türkiye’de ve dünyada 35 yıldır müzik yapıyor. Halkın sorunlarını sanatıyla dile getiriyor. Halkın mücadelesini, özlemlerini, umutlarını notalar ile anlatıyor. Yıllardır tutsaklık, gözaltı, işkence, yasak ve en son “wanted listelerinde afişe etmek” gibi bir çok baskıya rağmen,  iyi yapıyorlar işlerini ki her konserine yüzbinler katılıyor. (2016’ya kadar yapılan konserlere yüzbinler hatta milyonu bulan kitle katılmıştı.)

Bu günlerde açlık grevindeler. 200 güne yaklaşan açlık grevleri yukarda bahsettiğimiz baskıların son bulması, en azından tutsak elemanlarının serbest bırakılmaları ve listelerden adlarının silinmesi için…

Grup Yorum, kendileri için düzenlenen bir dayanışma konserine katılmak istiyor Almanya’da. Açlık grevindeki Grup Yorum elemanları ile dayanışmak için bir çok sanatçının katılacağı bir etkinlik bu.

NPD’nin yapmak istediği  eylemin konusu çok çarpıcı. Özetle Almanya’daki aşırı sağcı, ırkçı çevreler hakkında yazı yazan gazetecileri protesto etmek. Üstelik internet sitelerinde 10 gazeteciyi, isimlerini sitelerinde yayımlayarak ırkçı çetelerin açık hedefi haline getirmeleri de işin cabası.

Yasaklanıyor eylem.  Polis gelen tepkiler ve yapılan tartışmaların sonunda eyleme yasak getirmek zorunda kalıyor. Basın özgürlüğüne açık saldırı gibi çok haklı bir gerekçe ile.

Yüksek mahkeme yasağı kaldırıyor.

Tekrar kara puntolarla ifade edelim: Irkçı bir gösteri olmasına ek olarak, basın özgürlüğünün kısıtlanmasını talep eden bir eylem.

Yasaklanıyor. Ve yüksek mahkeme yasağı kaldırıyor.

İtiraz ediliyor.

Bir üst mahkeme de yasağın kaldırılmasını doğru buluyor ve gösterinin yapılmasında bir sakınca görmüyor.

Ve NPD bahsi geçen gösteriyi yaptı…

Yaşasın Almanya Demokrasisi. (!)

Böyle olur Alman demokrasisi: Irkçıların örgütlenme özgürlüğü var halkın yok!

Grup Yorum’un da katılacağı konser için ise Alman savcısı yasak çıkartıyor.

Konsere bir kaç saat kala bildiriyorlar yasağı. Yüzlerce polis ile gelerek yasaklandığını, konseri yapamayacaklarını, direnilirse herkesi gözaltına alacaklarını söylüyor polis.
Günlerden Pazar. İtiraz edilebilecek nöbetçi mahkeme var mıdır bilinmez ama olsa da zaman yok. Konserin başlamasına dakikalar kala yasağı getirmelerin sebebi de bu zaten. İtiraz edilemesin, oldu bittiye gelsin iş.

Salon boşaltıldı.

Tişörtlerin fotoğrafları çekildi.

Karikatürler gözaltına alındı.

İçerde insanlar alıkonuldu.

Ve  konser yasağı uygulanmış oldu.

Her fırsatta demokrasinin beşiği diye ezberletilmeye çalışılan Avrupa’nın burjuva demokrasisinin gerçek yüzünü ortaya çıkaran çarpıcı bir örnek bu.

Almanyanın  demokrasisinde ırkçıların istediği gösteriyi yapma hakkı var.

Gazetecileri hedef gösterebilirler. Irkçılar yapıyorsa sorun yok.

Demokrasinin gereği!

Irkçılık yapmak hak !

Alman devleti, genel anlamı ile Avrupa ise ; faşizmle işbirliği, devrimcilere, sosyalizme düşmanlık yapıyor.

Grup yorum Türkiye’de faşizme karşı mücadele ediyor, türkülerini bunun için söylüyor.  Halkı faşizmle mücadeleye çağırıyor. Avrupa’da  ise faşizme karşı mücadeleye destek olmaya çağırmakla kalmıyor ırkçılığa yabancı düşmanlığına karşı mücadeleye çağırıyor.

Demokrasiden yana olan herhangi birinin bu mücadeleye karşı çıkması mümkün değil.

Ama almanya devleti tam da bunlara düşman.

Irkçıların örgütlenmesine ses çıkarmazken, Grup Yorum’un karşısına dikiliyor..karikatürlere, tişörtlere bile tahammül edemeyecek bir düşmanlık icinde.

Türkiye faşizmini hiç bir dönem desteklemekten geri bıkakmamıştır kendisini. Bunu en açık Almanya’da devrimcilere Türkiye’den daha fazla baskı uygulayarak yapıyor.

Almanya’da demokrasi de, haklar ve özgürlükler de Irkçılar için var.


Şu bir gerçek: Grup Yorum Avrupa’da ırkçılığa karşı mücadeleye çağırmakta ne kadar haklı olduğu daha iyi görünüyor artık

* NSU: Nationalsozialistischer Untergrund . Türkçesi: Nasyonal Sosyalist Yeraltı. Almanya’da 9 Türk, 1 Yunan olmak üzere birçok ırkçı cinayet işleyen bir örgüt. Örgüt üyesi Beate Zschäpe‘nin yargılandığı davada anayasayı koruma örgütünün, Alman istihbaratının yani Devletin himaye ettiği, koruduğu bir örgüt olduğunu ıspatlayan gelişmeler yaşanmıştı. NSU ve Alman devleti ile ilgili yayımlayacağımız yazı dizimizde bu yaşananları detaylıca anlatacağız.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.