BES’ten Emekçiye Bir İhanet Daha: İHRAÇ EDİLDİ

24 ekim’de düzenlediği genel kurulda BES, KHK ile işi elinden alınmış kamu emekçisi, Yüksel direnişçisi Nazan Bozkurt’u üyelikten ihraç etti.

Yüksel direnişi bitirmek için elinden gelen tüm aşağılık yöntemleri uygulamaktan çekinmeyen AKP faşizmi çaresiz kalarak  direnişçileri tutuklama yoluna gitti. 1500 güne yakın zamandır işini ekmeğini isteyen Yüksel direnişçileri yaklaşık iki aydır tutuklu. AKP faşizmi Yüksel direnişini bitiremediği noktada direnişçileri tutukladı. Bu şekilde sonuç almak istedi. AKP’nin yaptığını anlamak mümkün. Ne de olsa emek ve emekçi düşmanı. Kendi sınıfsal misyonunun gereğini yapıyor. Peki ya bir sendika faşizmin hapse attığı bir üyesini neden ihraç eder? Onu savunmak, yalnız bırakmamak yerine sırtından bıçaklar?(Yüksel direnişini bitiremediğini de buraya not edelim. Direniş halen devam ediyor.)

 Bir sendika düşünün KHK ile işleri ellerinden alınmış yüzbinlerce kamu emekçisi için kılını kıpırdatmamış. Tek bir direniş örgütlememiş, kendi olanakları ile direnenlere destek olmamış, üyelerini yalnız ve sahipsiz bırakmış… AKP’nin Yüksel direnişçilerini tutuklamasını fırsat bilmiş. Hemen genel kurul gündemine almış Nazan Bozkurt’un ihracını. “Faşizmin hapishanesinde tutsak, serbest kalsın sonra ele alalım” da dememiş. Oportunizmin doğası gereği en ahlaksız en onursuz olanını yapmış. Nazan Bozkurt gibi sendikayı direnmeye çağıran, pasifliklerini, yılgınlıklarını, hantallıklarını yüzlerine vuran bir emekçiden kurtulma fırsatı doğmuş kaçırırlar mı?

Yaptıkları kongre ile AKP faşizminin icazetini, takdirini kazanan BES yönetiminin acaba başka ne kararlar aldığı merak konusudur.

SORALIM BES’E!

Tutsak düşmüş bir emekçinin arkasından ihraç etmek hangi kültürden, hangi ahlaktan gelir?

Genel kurulunuzda başka karar aldınız mı?

Hakları gasp edilen emekçiler,

Kıdem tazminatı ellerinden alınaya çalışılan,

Gelecekleri çalınan,

Taşeronlara köle yapılan,

Açlığa mahkum edilen,

Katledilen, maaşları ödenmeyen… emekçiler için

BİR DİRENİŞ ÖRGÜTLEDİNİZ Mİ? BU KONUDA BİR KARAR ALDINIZ MI?

Bu fıratçılığı yapmaktan utanmadınız mı???

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.