Berlin Direniş Çadırı’nda Umudun Kınası Yakıldı:
LENA ALENI AÇIKGÖZ 250 GÜNDÜR AÇLIK GREVINDE

Almanya(GHA)

Berlin Adalet Bakanlığı önünde tam 250 günü dolduran Lena Aleni Açıkgöz için direniş çadırında kına yakıldı. Açıkgöz, bedenini açlık grevine yatırarak, faşist 129 AB yasalarının kalkması, Grup Yorum üyeleri İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli ile gazeteci Özgül Emre’nin özgürlüklerine kavuşması için direniyor.

Dün Berlin Direniş Çadırı’nda gerçekleştirilen kına töreninde konuşan ve 313 gün açlık grevinden sonra direnişe ara veren Dev Genç’li Eda Deniz Haydaroğlu, Daha önce kendisi, Ilgın ve Sevil Sevimli’nin talepleri arasında, Adil yargılanma hakkı başta olmak üzere tüm temel haklarımıza sahip çıkmak için direndiğini söyledi.

Haydaroğlu, konuşmasında, “Bizim sürecimizde Grup Yorum üyesi İhsan Cibelik’in tedavisinin yapılması sözü verilmesine rağmen verilen bu söz tutulmadı. Emperyalizme güvenilmeyeceğini bir kez daha görmüş olduk ve direnişe devam etme kararımızın ne kadar doğru ve haklı olduğunu kanıtladı. Bugün Lena Ablanın taleplerinden biri hala İhsan Cibelik’in tedavi edilmesi ve derhal serbest bırakılması diğerleriyle birlikte ama asıl olarak hepimiz için bu temel haklara sahip çıkmak için direne destek vermeye, omuz vermeye ve direnişi her alanda büyütmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Grup Yorum türküleri söylendi ve türküler eşliğinde Lena Aleni Açıkgöz’ün 250. günü dolayısıyla eline kına yakıldı.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın