Belçika’da Paris katliamı hakkında açıklama: Katliamın sorumlusu Fransız emperyalizmidir.

Belçika’nın Liege şehrinde faaliyet sürdüren Halk-Mer Paris’te yaşanan katliam ile ilgili bir açıklama yaptı.
Dernek üyelerinin ve konuklarının oluşturduğu yaklaşık 40 kişi ile yapılan açıklamada saldırının sorumlusunun Fransız emperyalizmi olduğuna vurgu yapıldı.
Açıklamanın tam metni aşağıdadır:

Paris Katliamının Sorumlusu Emperyalist Fransız Devletidir…

23 Aralık Cuma günü Fransa’nın başkenti Paris’te bir katliam gerçekleşti.

Saldırıyı gerçekleştiren ırkçı faşist elindeki silahla Ahmet Kaya Kültür merkezi’ne sonra orda bulunan bir esnafa kurşun yağdırdı. Bu saldırı sonucunda 3 kişi hayatını kaybetti. Silahı tutukluk yapmasa katliamın boyutu çok daha büyük olacaktı.

Avrupa’nın her yerinde benzer saldırılar yaşanıyor. Almanya, Norveç, Yunanistan, İsviçre, İsveç VE FRANSA yabancılara yönelik katliamlar gerçekleştiriliyor.

Bu kez Fransa’nın başkentinde 3 kürt katledildi.
3 Kürt Irkçılığın, faşizmin kurbanı oldu.

Kimse bu saldırının münferit bir saldırı olduğunu iddia etmesin.
Bundan tam 9 yıl önce yine Paris’te yaşanan saldırıda 3 Kürt siyasetçi katledilmişti. Yaşanan katliam Fransız devletinin Türkiye oligarşisinin ortak gerçekleştirdiği katliamdı…
Avrupa’nın hiç bir yerinde hiç bir ırkçı saldırı emperyalist devletlere rağmen olamaz. Katliamlarda, ırkçı politikaların sonucunda yaşanmasının ötesinde, birebir emperyalist devletlerin organizasyonu, himayesi sözkonusudur. Almanya’da, Norveç’te, Yunanistan’da, Fransa’da bundan önce yaşanan saldırılardan sonra açığa çıkan gerçekler ırkçı saldırıların devletler tarafından örgütlendiğini, ırkçı örgütlerin emperyalist devletler tarafından korunduğunu hatta kurulduğunu göstermiştir.

Katliamdan hemen sonra Fransa içişleri bakanı’nın yaptığı açıklamada saldırgan ırkçı katilin suç kaydı olmadığını dile getirmesi bilmezliğinden değildir. Irkçı faşistin bundan önce de benzer suçlardan kaydı olduğu, hatta 2021 yılına kadar tutukluluğu olduğu basına yansıdı. Bu gerçekten İçişleri bakanı’nın haberdar olmaması mümkün değildir. İç işleri bakanı katliamı münferit, lokal, bireysel bir saldırı gibi göstermek istemektedir.

HAYIR!
Bu saldırı Fransız devleti’nin kontrolünde gerçekleşmiş bir saldırıdır.
Söz konusu bir yabancının sıradan bir kavgası dahi olsaydı, onlarca polis derhal olay yerine üşüşürdü. Ama böylesi bir saldırı polis merkezinin bir kaç yüz metre uzağında olmasına, ve polise telefon edilmesine rağmen, polisin olay yerine gelmesi 40 dakika sürmüştür. Adeta daha fazla insan katledilmesi beklenmiştir. Bu esnada şans eseri silahın tutukluk yapması katliamın büyümesini engellemiştir.

Emanuelle Macron ise yaşanan katliamdan sonra tepki gösteren halka saldıran polisi kutlamış, göz yaşartıcı bomba, jop, biber gazı ile halka ikinci bir zulüm yaşatan polisi tebrik etmiştir.

Evet bu katliamın da 2013’te yaşanan, 3 kürt siyasetçinin ölümüyle sonuçlanan katliamda olduğu gibi sorumlusu Fransız devletidir.
Emanuelle Macron’dan içişleri bakanına, belediye başkanına kadar katliamdan sonra yapılan başsağlığı mesajları ikiyüzlülüğün örneğidir.

Her fırsatta istihbaratlarının ne kadar güçlü olduğu ile övünen emperyalist devletler bu güçlerini ırkçı faşistleri açığa çıkartmak, dağıtmak için kullandığı görülmemiştir.

Paris’te yaşanan katliama gösterilen tepkiler haklıdır, meşrudur!
Biz HALK-MER olarak bu katliamı lanetliyoruz.
Irkçılığa karşı mücadeyi yükseltmeye çağırıyoruz.
Emperyalizme ve faşizme karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.

KAHROLSUN EMPERYALİZM YAŞASIN MÜCADELEMİZ
KATİL EMPERYALİZMDEN HESAP SORALIM
EMPERYALİZME, IRKÇILIĞA KARŞI GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZDİR.
BİJÎ BRATÎYA GELAN
YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ

Sosyal ağlarda paylaşın