Batı Şeria’da Genel Grev Başladı… Aslanlar Yuvası’nın Yeni Açıklaması: “Batı Şeria, Gazze ile dayanışma içinde değildir; Gazze’deki kardeşlerimizle bu savaşın ortağı, direnişin diğer yarısıdır.”

Batı Şeria’daki Ortak direniş örgütlenmelerinden biri olan Aslanlar Yuvası önceki gün yaptığı açıklamada, Gazze’de hayat normala dönünceye kadar Batı Şeria’da da hiçbir şeyin “normal” olamayacağını belirterek genel grev çağrısı yapmıştı.
Aslanlar Yuvası’nın çağrısına başta Nablus olmak üzere Batı Şeria’nın bir çok bölgesinde uyularak, kepenkler kapatıldı, çocuklar okula gitmedi, genel grev başladı.

*

Aslanlar Yuvası Batı Şeria’da halkın çağrılarına uyup genel greve başlaması üzerine bir açıklama daha yayınladı.
Batı Şeria’daki halkın kararlılığıın selamlandığı açıklamada en dikkat çekici noktaladan biri, Batı Şeria’daki eylemlerin “dayanışma” eylemleri olmadığının belirtilmesi ve Batı Şeria halkının Gazze’deki savaşın ortağı, diğer yarısı olduğunun vurgulanması oldu.

*

Aşağıda açıklamanın tam metnini yayınlıyoruz:

“Batı Şeria’daki halkımız, siz başımızın tacı, kalbimizin nabzısınız. Sizi ve bugün hayatın her alanında kapsamlı grevde gösterdiğiniz ulusal kararlılığınızı selamlıyor ve tasdik ediyoruz.

Batı Şeria’da normal bir hayat yok, ekonomi yok, neşe ve eğlence yok, oğullarımızın, kardeşlerimizin bedenleri hâlâ enkaz altında ve mezardan çıkarılmadı. Saygıdeğer ebeveynlerden çocuklarını okullara, üniversitelere veya kolejlere göndermemelerini istiyoruz; çünkü bazıları ve hayalperest bir azınlık, hâlâ Batı Şeria’yı Gazze’de olup bitenlerden ayırabileceklerine inanıyor.

Bu savaş bitene kadar şerefli insanlar dükkanlarını hiç açmasınlar ve kapsamlı bir greve girişsinler. Yiğit direnişçilerimizi her yerde, işgal askerlerinin, yerleşimcilerin olduğu her noktada grevlerini yoğunlaştırmaya çağırıyoruz.

İşgalin Batı Şeria’da aldığı darbelerin boyutunu biliyoruz, halkın moralini bozduğu ve manipüle ettiğine inanarak Batı Şeria’daki her güvenlik olayına uyguladığı sansürün boyutunu da biliyoruz. Gazze’deki halkımız gururlu ve açıkta kaldı, ama iki haftada kan döken ve 105’ten fazla şehit veren Batı Şeria, Allah’ın izniyle Gazze için binlerce şehit verecek.

Onun için tekrar tekrar söylüyoruz; ilgili makamlar (Filistin Yönetimi kastediliyor), halkımızdan 7 bin kişinin öldüğü Covid-19 maskaralığı döneminde olduğu gibi hazırlanmalı, halkımızdan her türlü vergi ve harç toplamayı bırakmalıdır. Halkımız, halkı krediye boğan ve onları kısıtlayan bankalara, bu savaş bitene kadar bir süre bu kredilerin taksitlerini tahsil etmemeleri yönünde talimat vermelidir.

Batı Şeria sadece Gazze’ye destek ve kalkan olacaktır. Batı Şeria, Gazze ile dayanışma içinde değildir; Gazze’deki kardeşlerimizle bu savaşın ortağı, direnişin diğer yarısıdır. Tüm Batı Şeria, Başkomutan Muhammed El Deyf’in elindeki kılıçtır.

Zafer bizim ve dünyadaki tüm özgür ve kıskanç insanların gururunu yeniden canlandıran Gazze’nindir. Bu işgalci ordunun kırılganlığını ortaya koyan, boyunlarını çiğneyen Gazze’ye şan ve şeref olsun.”

Sosyal ağlarda paylaşın