Başsavcılığın Yalanı Bir Saat Sürdü

Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun sabah 6:30’da gözaltına alınması, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından uydurma gerekçelerle “haklı” gösterilmeye çalışıldı, Başsavcılığa göre, HDP Parti grubunun olduğu katta “Biji Serok Apo” sloganlarıyla yürünmüştü.

Artık biliniyor ki, devrimcilere ve muhalif kesimlere yönelik her gözaltının, her tutuklamanın, verilen her cezanın arkasında bir yalan var, bir senaryo ve iftiralar var… Gergerlioğlu’nun gözaltını da makul haklı bir gerekçeyle açıklayamayanlar, yalanlara, senaryolara başvurdular.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği gözaltı kararında ‘Biji serok Apo’ sloganlarının atıldığı” iddia ederek ‘terör örgütü propagandası’ yapıldığını belirtti.

Savcılık, “Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun 01.03.2021 günü milletvekilliği düşürüldükten sonra saat 19.25’te Meclis Genel Kurulu salonundan çıkarak basın mensuplarına demeç vererek ikinci katta bulunan HDP parti grubuna katına yürüyerek çıkarken beraberinde bulunan kişiler de dahil olmak üzere grup içerisinden ‘Biji serok Apo’ sloganlarının atıldığı“nı iddia ederek ‘terör örgütü propagandası’ yapıldığını öne sürdü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Savcılığın iddialarını kısa zamanda Twitter hesabından paylaştığı görüntülerle yalanladı.

Savcılığın sözünü ettiği anlara ilişkin görüntüleri Twitter hesabından paylaşan Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Genel Kurul’dan ayrılıp grup salonunda nöbete başlama anının görüntüleri bunlar… Savcının yalanı bir saat bile sürmedi. Yazık ki Meclis Başkanı da açıklamasında aynı yalanı referans göstermiş!” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın