” BAŞINI ÖNE EĞME CİGERAM! VARSIN BUĞDAY MEYDANI BUGÜN BİZE KERBELA OLSUN”

Bugün 4 Mayıs, Dersim katliamının yıldönümü. Bin yıl geçse de unutulmayacak olan vahşetin 85. yılı.

Tarihe Dersim Katliamı olarak geçen ve 4 Mayıs 1937 yılında TBMM’de Bakanlar Kurulu’nun çıkardığı ‘Dersim Tenkil Kararları’ adlı kararname sonucu başlayan katliamın bugün 85. yıl dönümü.

Resmi rakamlara göre 13 bin 160 kişi katledilmişti ama yerel kaynaklar çocuk bebek, genç yaşlı, kadın erkek demeden operasyonda, 70 bin insanın katledildiği söyleniyor.

Bugün genç kızlarımızın kendini tecavüzden kurtulmak icin uçurmlardan attığı Dersim katliamınını tekrar hatırlıyoruz.
Dersim katliamı, “mermimiz az, çocukları ve kadınları dipçikle öldürün” talimatı veren kanlı katillerin, ülkemiz tarihinde Kürt ve Alevi halkına yaptığı sayısız katliamlardan belki de en vahşilerinden biridir.

Devlet 13 Dersim halkına diz çöktürmek için yapmıştı bu katliamı ama “DERSİM’E SEFER OLUR ZAFER OLMAZ!”. Çünkü bu halkın Seyid Rıza’ları bitmez. Seyit Rıza’ların yolundan gidenler artar eksilmez.

Bugün; Dersim’in, Kürt halkının, Alevi halkının ve ezilen ve sömürülen tüm halkların onurla anması gereken SEYİD RIZA VE OĞLU’ nun idam edilişi sırasında bizlere en büyük talimatlarına birini vererek yaşamı pahasına savunduğu sömürü ve zulme karşı isyan hakkının yıl dönümüdür.

” BAŞINI ÖNE EĞME CİGERAM! VARSIN BUĞDAY MEYDANI BUGÜN BİZE KERBELA OLSUN”

SEYİD Rıza’ nın buğday meydanında idam sehpahasına yürürken oğluna verdiği bu talimat, Kerbela direnişinin önderi İMAM HÜSEYİN’İN başta Aleviler olmak üzere cümle ezilen ve sömürülenlere verdiği talimattan başka bir şey değildir. Ve bu talimat, İMAM HÜSEYİN’ in de tarihten aldığı ve gelecek kuşaklara aktardığı bir talimattır. Kısacası bu talimat, insanlığın büyük tarihinin oğullarına ve kızlarına verdiği talimattır. İnsanlığın onurlu damarını temsil edenler, bu talimata uymayı yaşam felsefesi haline getirenlerdir.
SEYİD RIZA bu talimatı doğru anladığı için SEYİD RIZA olmuştur. İnsanlığın onurlu temsilcilerinden biri olarak, bugün hala bizlere ruh ve bilinç vermektedir.

Sosyal ağlarda paylaşın