Baro Başkanları Abluka Altında Sabahladı

Baroların yapısını değiştirmeyi hedefleyen kanun teklifine karşı eylemlerini sürdüren avukatların Meclis’e alınmaması üzerine Baro başkanlarının meclis kapısında bekleyişi devam ediyor.

Adalet Komisyonu’ndan izin çıkmadığı gerekçesiyle Meclis’e alınmayan baro başkanlarının Meclis kapısında oturma eylemine başlaması üzerine etrafları AKP’nin polisi tarafından barikatlarla çevrildi.

Polis, geceyi meclis önünde geçiren baro başkanlarına çay ve kahvaltılık verilmesine de engel oldu. Kahvaltıyı getiren zabıta ekipleri, polis tarafından engellendi.

Polisin saldırıları gün ve gece boyunca sürdü. Polis çekim yapan gazetecileri de engellemek istedi, haksız, hukuksuz müdahalelerde bulunarak gazetecilerin haber yapmasını engellemeye çalıştı. Polis, gazetecileri mümkün olduğunca alana yaklaştırmıyor.

‘Savunma Savunmasız Değil’

Türkiye’nin her yerinden avukatlar meclis önünde direnen baro başkanlarına destek vermek için binlerce kilometre yol yapıp Ankara’ya gelirken, Ankara halkının eyleme desteğinin sağlanması için de çağrılar yapılıyor.

Baro Başkanları, mitinge katılım çağrısı yaparak, “Müdahale olursa direneceğiz” dediler.

Hatırlamamız gereken şudur „SUSMA SIRA SANA DA GELECEK!“


Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.