Bahar Kızılaltun Ameliyat Edildi.. HHB’den Açıklama: Kızılaltun Tahliye Edilsin

Mart ayındaki gözaltı ve tutuklama teröründe tutuklanan Grup Yorum üyesi Bahar Kızılaltun’un kırılan kolu nedeniyle ameliyata alındığı açıklandı.
Mart ayında tutuklanan ve İzmir Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi’nde konulan Bahar Kızılaltun’a yönelik saldırılar hapishanede de devam etti.
Gardiyanların işkencesi-saldırısı sonucunda Kızılaltun’un kolu kırıldı.
Bahar Kızılaltun, kolunun kırık olmasına rağmen, haftalarca tedavi edilmeden bekletildi.

Dün, Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Kızılaltun’un ameliyata alındığı belirtildi.
HHB açıklamasında ameliyatın riskleri arasında Kızılaltun’un kolunun felç kalma riskinun de olduğu vurgulandı.

“Bahar Kızılaltun’un İşkenceyle Kırılan Kolu Felç Kalabilir…” diye başlayan açıklamanın devamında şöyle denildi:
“Faşizmin komploları ile tutuklanan Grup Yorum emekçisi Bahar Kızılaltun, mart ayında gardiyanlar tarafından uğradığı saldırı-işkence sonucu kolu kırılmış ve tedavisi de uzun süre bilinçli olarak engellenmişti.

Müvekkilimiz Bahar Kızılaltun’un kolu, İzmir Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi gardiyanları tarafından kırılmıştı. Bahar Kızılaltun’un, kolunun kırılmasının üzerinden bir aydan fazla zaman geçmesine rağmen iyileşememesi sebebiyle bugün ameliyata alındığını öğrendik.

Ameliyatın riskleri arasında müvekkilin kolunun felç kalması riski de bulunmaktadır. Müvekkilin ameliyatı başarılı geçse dahi gün aşırı pansuman yapılması ve fizik tedavi görmesi gerektiğini bilgisini aldık. Bahar Kızılaltun; delilsiz, gerekçesiz tutuklanmıştır.

Müvekkilin ameliyat sonrası tedavi sürecini hapishane dışında geçirmesi, kolunun iyileşebilmesi için önem taşımaktadır. Müvekkilimizin sağlık ve tedavi hakkı sağlansın. Bahar Kızılaltun tahliye edilsin!”

Sosyal ağlarda paylaşın