Bağdat’ta Sokağa Çıkma Yasağı!

Irak’ın günlerdir devam eden gösterilere karşı, başkent Bağdat’ta dün geceyarısından itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Irak devlet televizyonundan duyurulan açıklamaya göre, Bağdat Harekat Komutanlığı taarfından Bağdat’ta geceyarısından sabah saat 06.00’ya kadarç sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Irak’ta gösteriler Ekim ayının başında, “işsizlik, yolsuzluk ve altyapı hizmetlerinde yetersizliklere karşı” başlamıştı ve hükümetin istifa etmesi talebiyle sürüyordu.

Gösterilerin başından bu yana, 200’ü aşkın kişi katledildi.

Irak Komünist Partisi’nden Açıklama:

Irak Komünist Partisi, hükümetin eylemleri şiddetle bastırmaya çalışması karşısında, hükümetin istifa etmesi ve erken seçim yapılması çağrısında bulundu.

IKP’nin açıklamasında hükümetin sorunları çözme konusunda bir sorumluluk taşıyabileceğine dair umutları tamamen tükettiği, bu yanıyla da “meşruiyetini yitirdiği” belirtilerek, değişimin zamanının geldiği vurgulandı.

IKP Merkez Komitesi olarak yapılan açıklamada, sonuç olarak “Yeni hükümetin temel görevleri şunlar olmalıdır” başlığı altında

– “Eylemcileri öldürme suçu işleyen ve onlara emri veren kişilere hak ettikleri cezaların verilmesi”

– “Yolsuzluk vakalarında görevin yapılması ve yolsuzluk yapanların adalete teslim edilmesi ve halktan gasp edilen paraların geri verilmesi.”

– “Irak devletinin egemenliğinin koruması ve ulusal karar alma bağımsızlığının sağlanması.”

gibi taleplerde bulunuldu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.