BABAM ÖLÜYOR…

CHP İstanbul il başkanlığı önünde süresiz açlık grevinde olan Mahir Kılıç’ın kızı Yaren bir mektup yazdı babası ile ilgili. Ders dolu mektubu yayımlıyoruz

Ben bilmesem de babam ölüyor. Ben daha 10 yaşında bir çocuğum. Annem bana söylemiyor. Babamın 35 gündür aç olduğunu. Üzülmeyim, 3. kez yıkılmayım, korkulu rüyalar görüp hıçkırıklarla uyanmayım diye annem babamın 35 gündür aç oluşunu benden saklıyor. Kardeşim babamsız büyüyor. Yoldaş’ın babamla sayılı fotoğrafı var.çünkü her an yanımızda değil. Kardeşimin büyüdüğünü sadece resimlerde görüyor. Evde herşeyi annem yapıyor. Çünkü babam bizler için direniyor. Kardeşimin ilk saç traşına babam yerine annem götürüyor, ampül patlıyor annem değiştiriyor,birşey bozuluyor annem yapmaya çalışıyor, ağır olan herşeyi annem kaldırıyor.okuluma sürekli annem geliyor. Sabah annem götürüyor beni. Öğlen yemeğime annem geliyor,çıkışıma annem gelip alıyor. Çünkü babam her geçen gün biraz daha ölüyor. Benim annem de babam gibi çok güçlü bir insan. Çünkü hiç yorulmuyor ve pes etmiyor. Ama ben bilmesemde babam ölüyor… Ve sizler hala 3 maymunu oynuyorsunuz.

İzmir belediyesindeki işinden haksız yere atıldıktan sonra direnişe başlaması ile duyuldu Mahir Kılıç ismi.  Sendika temsilcisi olarak çalıştığı İzmir Büyük Şehir Belediyesinde kadro için iş mahkemesine açtıkları dava yüzünden işlerine son verilen işçilerden biriydi.

Direnişini açlık grevine dönüştürdü. 184 günün sonunda talebini kabul ettiler. Protokol  imzalandı.

Ama sözlerini tutmadılar.

Bunun üzerine tekrar direnişe geçti.

Ve direnişini Ankara’da bulunan CHP genel merkez önüne taşıdı. Burada da 67 günlük açlık grevi yaptı. Bizzat Canan Kaftancıoğlu’nun işine geri dönme sözü vermesi üzerine açlık grevini sonlandırdı.

Ve yine sözlerini tutmadılar.

Ve Mahir yine direnişe geçti.

Bu kez CHP İstanbul il başkanlığı önünde.

Direnişinde bugün itibari ile 131. gün açlık grevinde ise 37.gün.

İşi çocuklarının geleceği ve onuru için direniyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.