Aytaç Ünsal’ın Annesi: Daha hastaneden başladılar rahatsız etmeye tahliye olur olmaz.

Hastaneye kaldırılan Timtik ve Ünsal'a müdahale tehdidini ve son durumu Nermin  Ünsal anlatıyor - YouTube

Aytaç Ünsal adalet için yaptığı ölüm orucu direnişini serbest bırakılmasının ardından sonlandırmıştı. Direnişi boyunca özellikle ülkemiz avukatları ve onurlu hukukçularını AKP faşizmi karşısında adalet için harekete geçirmişti. Ülkemiz tarihinde görülmeye alışmadığımız şekilde eylemler yapıldı barolar tarafından. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada etkisi tartışmasız bir direniş oldu. Halen tüm dünyada ADALET yapılan direniş ile ilgili etkinlikler, eylemler yapılıyor.

AKP faşizmi Aytaç Ünsal’ı sağlık durumunu sebep göstererek serbest bıraktı. Aslında direnişin gücü, yarattığı etki ve Ebru Timtik’in şehitliği AKP’yi Aytaç Ünsal’ı serbest bırakmak zorunda bıraktı.

İKİYÜZLÜLÜK: AKP HEM SAĞLIK DURUMUNDAN KAYNAKLI SERBEST BIRAKTIĞINI İDDİA ETTİ  HEM DE TEDAVİSİNİ ENGELLEDİ

Aytaç Ünsal’ın annesi emekli Ceza Hakimi Nermin Ünsal medyada oğlunun yakalandığı haberinin görülmesi üzerine Halk Tv’de yaptığı beyanatta şöyle dedi: Daha hastaneden başladılar rahatsız etmeye tahliye olur olmaz. Özel bir hastaneye yatmıştı, baskıyla hastaneden çıkardılar. Ben emekli hakimim. Hakim evine götürdüm Sarıyer’deki. Yolculuk yapabilecek durumda değildi. Hakim evinden derhal çıkacaksınız diye gece yarısı 1’de aradılar. Sabah oradan alıp bir eve götürdüm. Annem rahatsız olunca memleketime gitmek durumunda kaldım. Bu defe Aytaç evde kalırken, 15 gün kadar önce, sabaha karşı zile basmadan kapısını kırıp içeri girmişler. Onlarca polis memuru, bu korona ortamında, uzun namlulu silahlarla. Şüpheli olabilir arama kararıyla. Bütün eşyalarını didik didik aramışlar.

Hem sağlığı düzelene kadar diye serbest bırakıp hem de tedavisinin engellemesi, aslında AKP’nin Aytaç Ünsal’ı neden serbest bıraktığının da ispatı niteliğinde. Direnişin gücü, dünya çapında yarattığı etki ve Ebru Timtik’in şehitliği AKP’yi Aytaç Ünsal’ı serbest bırakmak zorunda bıraktı.

Şimdi ise hem tedavisini engelleyerek hem de yalanlarla karalayarak kendi adaletsizliğini, kendi keyfiliğini ve katilliğini gizlemeye çalışıyor…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.