AYDINLARA CEZA KUŞATMASI Mavioğlu ve Demirel’e 9 Yıl Zuhal Olcay’a 11 Ay!

18 Temmuz’da Batman 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında Bakur filminin iki yönetmeni Ertuğrul Mavioğlu ve Çayan Demirel hakkında hapis cezası verildi.

Mahkeme Mavioğlu ve Demirel’e önce 3 yıl hapis cezası verdi. Ardından “Suçun basın yayın yoluyla işlendiği” gerekçesi ile cezaları yarı oranında arttırarak 4’er yıl 6’şar ay hapis cezasına karar verdi. Hapis cezasına ek olarak,  Mavioğlu ve Demirel’e yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Savunmalarını Dahi Almadan Karar

Gazeteci Mavioğlu, yaptığı açıklamada, henüz kendilerinin son savunmalarını dahi vermediklerini belirterek, kararın tüm aydınlara yönelik “ibret” olsun diye verildiğini belirtti. Mavioğlu, Twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede şunları belirtti: “Bakur filmi davasında Çayan Demirel’e ve bana gıyabımızda 4’er yıl 6’şar ay ceza verildi. … Henüz son savunmamızı dahi vermemiştik. Film çekene, yazı yazana, hakikatin peşine düşene, sözünü esirgemeyene verilen bu ağır cezalar başkaları ibret alsın diye. Sakın ibret almayın, sakın cümlenizi eksiltmeyin, sakın enseyi karartmayın. Nelerin üstesinden geldik, bu zorbalık da aşılır elbet.”

Zuhal Olcay’a 11 Ay

Sanatçı Zuhal Olcay’a daha önce Tayyip Erdoğan’a sahnedenhakaret ettiği gerekçesiyle verilen ve daha sonra ertelenen 11 ay 20 günlük hapis cezası, Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onaylandı.

AKP faşizminin şefi, kendini eleştirilemez görüyor ve eleştirenleri, baskı, gözaltı, işkence, tutuklama, hapislikle susturmak ve sindirmek istiyorlar.

Peşpeşe verilen bu cezalar da bunun sonucu.

Görünen odur ki, bu kararlar, hukuk değil, ceza terörüdür.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.