Avusturya’da UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE: Esrar’ın Yasallaştırılmasına Masumlaştırılmasına HAYIR!..

Uyuşturucunun yasallaştırıldığı ülkelere Avusturya da eklendi. 2019’un Aralık ayında, Avusturya’da esrar satışı serbest bırakıldı. Bir anda ortalığı, esrar satış dükkanları ve esrar OTOMATLARI kapladı.

Avusturya esrar otamatlarının bu kadar yaygın kullanıldığı ilk ülke oldu.

Avusturya Anadolu Federasyonu ve çeşitli demokratik kurumlar, esrarın “yasallaştırılmasına, masumlaştıralmasına ve meşrulaştırılmasına karşı” bir mücadele başlattılar.

Hedef ve Talep:

Bu mücadelede, öncelikle esrarın “düşük dozajli” haliyle zararsız gibi gösterilmesi, hatta bunun da ötesine geçilip bir “ilaç” gibi sunulmasını teşhir etmek, bu konudaki aldatmacayı açığa çıkarmak hedeflenirken, TALEP  olarak “tüm uyuşturucuların yasaklanması, esrar otomatlarının kaldırılması” talebi ortaya konuluyor.

Avusturya Anadolu Federasyonu tarafından yapılan açıklamada hedef ve talepler açısından şunlar belirtiliyor:

“Avusturya’da Yaşayan Tüm Halklar!

ESRARIN VE TÜM UYUŞTURUCULARIN YASALLAŞTIRILMASINA, YAYGINLAŞTIRILMASINA KARŞI MÜCADELE EDELİM!

Esrar, HANGİ BİÇİMDE ve HANGİ GEREKÇEYLE olursa olsun;

masumlaştırılamaz, meşrulaştırılamaz, yasallaştırılamaz.

Çocuklarımız için, gençlerimiz için, tüm halklar için, uyuşturucuların yasallaştırılmasına karşı çıkalım.

TÜM ESRAR DÜKKANLARI KAPATILSIN, OTOMATLAR KALDIRILSIN, UYUŞTURUCU TAMAMEN ENGELLENSİN!”

Esrarın Yasallaştırılmasına Karşı Afişleme

Uyuşturucuya karşı başlatılan bu mücadele çerçevesinde, Nieder Österreich Halk Meclisi, İnnsbruck Anadolu Kültür Merkezi ve Avusturya Anadolu Federasyonu tarafından afişler hazırlandı.

Afişlerin ilk kısmı geçtiğimiz günlerde, Viyana, Linz, İnnsbruck, Graz, Neunkirchen şehirlerinde asıldı. Avusturya Bizim Mahalle gazetesi de ilk sayısını ağırlıklı olarak bu konuya ayırdı.

Federasyon tarafından yapılan açıklamada “Mümkün olan her yolla, gösterilerle, teşhirle, imza kampanyalarıyla, uyuşturucuya karşı mücadele edelim.” deniliyor.

Korona nedeniyle bir çok faaliyetin kısıtlanması, engellenmesi, bu kampanyayı da olumsuz yönde etkiledi. Ancak bu demokratik kurumlar, önümüzdeki günlerde panellerle, imza kampanyalarıyla bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceklerini belirtiyorlar.   

Uyuşturucuya Karşı Mücadeleyi Büyütelim Çağrısı!

Uyuşturucu, halkların beynini uyuşturmak ve özellikle gençliği etkisizleştirmek için emperyalistlerin kullandığı en etkili araçlardan biri.

Avusturya  Anadolu Federasyonu’nun bu konuda yayınladığı açıklamanın sadece alt başlıklarına bakacak olsak bile, tablo tüm çıplaklığıyla karşımıza çıkar:

– Uyuşturucu emperyalizmin politikasıdır

– Amaç halkı uyuşturmaktır!

– Uyuşturucuyu yasallaştırmak için ileri sürdükleri gerekçeler, yalandır, aldatmacadır!

– Avusturya’da esrar, ilaç gibi pazarlanıyor!

– “Dozajı düşürülmüş esrar” aldatmacası.

Esrarla, eroinle, haplarla uyuşturulmuş, sürekli alkol tüketimiyle alkolikleştirilmiş, otomatlara bağlı hale getirilmiş halk kesimleri, elbette hakkını arayamaz, sömürüye, sömürgeciliğe, ırkçılığa, adaletsizliklere karşı çıkamaz hale gelecektir.

Emperyalizmin istediği de tam budur zaten. Nieder Österreich Halk Meclisi, İnnsbruck Anadolu Kültür Merkezi ve Avusturya Anadolu Federasyonu, “hep birlikte buna izin vermeyelim” çağrısı yapıyor. Bu çağrı günümüzdeki yozlaştırma politikaları karşısında büyük önem taşıyor.  

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.