Avrupa’da Sahiplenmeyi Büyütmeye Çağrı

AHC’den TEMMUZ AYI EYLEMLERİ İÇİN PROGRAM AÇIKLANDI

Türkiye’de sürmekte olan ölüm orucu direnişiyle ilgili olarak Avrupa’da yapılan eylemleri daha da büyütme çağrısı yapıldı.

Avrupa Halk Cephesi tarafından yapılan çağrıda, Temmuz ayı için bir eylem programı da öneriliyor.


Açıklamanın girişinde şöyle deniliyor:

“Vatan topraklarımızda adalet için ölesiye bir mücadele var.

Mustafa Koçak’ın ölüme yatmasından bu yana, Avrupa Halk Cephesi olarak bu direnişin içinde olduk. Açlıklarına ortak olduk. Türkiye faşizminin ve Avrupa emperyalizminin kurumlarının önüne direnişçilerin taleplerini taşıdık.

Yüzlerce pankart astık, yüzlerce duvar yazısı yazdık. Yüzbinlerce bildiri, afiş, pullama yaptık.

Fakat biz şunu çok iyi biliyoruz:
YAPAMADIKLARIMIZ, YAPTIKLARIMIZDAN FAZLADIR.”

Girişteki bu belirtmeden sonra, ayrı bir başlık altında Avrupa Halk Cephesi’nin Temmuz ayı eylem programı yer alıyor. Buna göre, Halkın avukatlarının ve özgür tutsakların eylemlerini desteklemek sahiplenmek için “tüm halkımıza, tüm Halk Cephelilere, tüm devrimcilere, ilericilere, demokratlara, aydınlara, vatanseverlere yeni bir çağrı daha yapıyor ve bir program öneriyoruz.” çağrısıyla sunulan Temmuz ayı eylemleri şöyle:

TEMMUZ AYI PROGRAM ÖNERİMİZ:

– 9 Temmuz: TC. Konsolosluk önü eylemleri.

– 10-11 Temmuz: Yazılama eylemleri.

– 12 Temmuz Pazar: Tüm Avrupa çapında merkezi Açlık Grevi.

– 15-16 Temmuz: Avrupa çapında merkezi pankart asma eylemleri.

– 18-19 Temmuz: Bölgesel mitingler. (Hedeflenen bölgeler: – Almanya/ NRW, – Almanya/ Stuttgart, – Almanya/ Berlin, – İngiltere/ Londra, – Fransa/ Paris, – Avusturya/ İnsburg, – Avusturya/ Viyana, – İsviçre)

– 19 Temmuz: Belçika-Brüksel Avrupa Parlamentosu önünde miting.

– 19 Temmuz: Fransa-Strasburg Avrupa Parlamentosu önünde miting.”

Direnişi Duymayan Kalmayacak!” İddiası

Temmuz ayı eylem takviminin yanısıra, açıklamada, tüm Avrupa’da yaygın bir propaganda çalışması ve imza kampanyası başlatılacağı belirtiliyor.

A- Tüm Avrupa çapında, yaygın bir afiş, bildiri, pullama, pankart, duvar gazetesi kampanyası başlatıp sürdüreceğiz. Yüzbinlerce bildiri ve afişle, pullama ve duvar gazetelerimizle, ölüm orucu direnişçilerimizi ve taleplerini DUYMAYAN KALMAYACAK.

B- “ADALET İÇİN 100 BİN İMZA” hedefiyle bir imza kampanyası başlatıyoruz. Sahiplenmeyi EMEĞİMİZLE ve ISRARIMIZLA büyüteceğiz. Halkımızın sahiplenmesini sağlayacak her eylem ve etkinlik için, Halk Cepheliler’in daha fazla emeğini talep ediyoruz.”

Her Eylemimiz Direnenlere NEFES… Egemenlere KABUS’tur”

Avrupa Halk Cephesi’nin Temmuz ayı eylemleriyle ilgili açıklamasının son bölümünde ise, Avrupa’da yapılan eylemlerin gerek direnenler cephesinde, gerekse de egemenler cephesinde nasıl bir etkisinin bulunduğuna vurgu yapılıyor. Bu bölümde şöyle deniliyor:

Aytaç için, Didem için, Özgür için çıkacağız meydanlara.

Adaletsizliğe uğramış tüm halk için haykıracağız sloganlarımızı.

Direnenler için asacağız pankartlarımızı, afişlerimizi, duvar gazetelerimizi.

Biliyoruz ki, Avrupa’nın en ücra köşesinde haykırılan bir slogan, binlerce kilometreyi aşıp, ülke ülke, şehir şehir dolanıp Ebru’nun, Aytaç’ın, Didem’in, Özgür’ün hücrelerine ulaşıyor.

Biliyoruz ki, binlerce kilometre uzakta asılan bir pankartın haberi eninde sonunda ulaşıyor direnenlere.

HER EYLEMİMİZ SES OLUYOR, NEFES OLUYOR direnenlere.

Biliyoruz ki, Avrupa’da yaptığımız her eylem, AKP faşizmini rahatsız ediyor. Görmezden, duymazdan gelseler de, biliyoruz ki, görüyor ve duyuyorlar. Gördüklerinden duyduklarından korkuyorlar. Direnişin gücü ve direnenlerin sahiplenilmesinin büyüklüğü onları korkutuyor.

HER EYLEMİMİZ KORKU oluyor, KABUS oluyor, BASKI oluyor EGEMENLERE.

İşte böyle olduğu içindir ki, yukarıda önerdiğimiz eylemleri hayata geçirmek, acil, zorunlu ve önemlidir.

Onları yaşatmak için,

adalet için,

haklar ve özgürlükler için, ADALET DİRENİŞİNİ SAHİPLENELİM, EYLEMLERİMİZİ ÇOĞALTALIM, YAYGINLAŞTIRALIM, KİTLESELLEŞTİRELİM.”

Açıklama, şu çağrıyla son buluyor: “Sahiplenmenin Onuru ve Sorumluluğuyla Tüm Halkımızı Temmuz ayı eylemlerine katılmaya çağırıyoruz.”




Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.