Avrupa’da İbrahim ve Helin’in Kaçırılmasına Öfke… ÖFKENİN HEDEFİNDE KONSOLOSLUKLAR…

Atina… Brüksel… Viyana… Berlin… Stutgart… Franfurt’ta, direnişçilerin kaçırılmasının hesabı, Türkiye cumhuriyetinin temsilciliklerinden soruldu. AKP faşizminin 11 Mart sabaha karşı, Küçükarmutlu direniş evine ve Cemevine baskın düzenleyip iki direnişçiyi kaçırması, yurtdışında da öfke ve tepkiyle karşılandı.

Avrupa’da öfkenin adresi ise, Türkiye konsolosluğu ve büyükelçilikleri oldu.

Halk Cepheliler ve Avrupa Grup Yorum Gönüllüleri, sabah saatlerinden itibaren Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde konsolosluk ve büyükelçilikler önünde yaptıkları gösterilerle, baskınları ve direnişçilerin kaçırılmasını protesto ettiler.

Atina: Halk Cepheliler Selanik Türkiye konsolosluğu önünde sabah 09.45’de bir eylem gerçekleştirdiler. Eylemde atılan sloganlarda özellikle zorla müdahaleye yönelik vurgular yapıldı: “Zorla Müdahale Cinayettir” , “ Yaşasın Ölüm Orucu Direnişimiz “, “ Grup Yorum Halktır Susturulamaz” sloganlarının atıldığı eylem yarım saat sürdü.

Berlin: Baskınların duyulması üzerine, Özgürlük Komitesi çalışanları tarafından Berlin`de bulunan Türkiye Büyükelçiliği önünde bir eylem düzenlendi. Eylemde yapılan açıklamada gelişmeler anlatılarak faşizmin baskıları lanetlendi. Bir saat süren eylemin sonunda, gerekirse her gün Büyükelçiliğin önünde olunacağı ifade edildi.

Brüksel: Belçika Direnişlerle Dayanışma Komitesi direniş evine ve Armutlu Cemevi’ne polisin yaptığı saldırıdan haberdar olur olmaz halkı Brüksel Konsolosluğu’nun önüne çağırdı.

Saat 15.00’te yapılan eylem boyunca yapılan konuşmaların konusu hastaneye kaçırılan Grup Yorum elemanlarının karşı karşıya olduğu zorla müdahale tehdidi idi.

Eylemde konsolosluk binasından bakanlara da çağrıda bulunuldu: “Şu resimlere iyi bakın. Bakın. Bir deri bir kemik kalmış bedenleri ile bu insanlar sanatçı. 30 kg kalmalarının sebebi türkü söyleyememeleri. Sorun! Amirlerinize sorun. Dışişleri bakanına sorun. Bu doğru mu diye sorun. O ülke sizin de ülkeniz. Bir ülkenin türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan güçlüdür. AKP faşizmi gider türküler yaşar! AKP faşizminin suçlarına ortak olmayın…”

Viyana: Grup Yorum üyesi ölüm orucu direnişçileri İbrahim Gökçek ve Helin Bölek’in kaçırılmasını ve baskınları protesto için Avusturya’nın T.C. Başkonsolosluğu önünde eylem gerçekleştirildi. Grup Yorum ve Mustafa Koçak’a Özgürlük İnisiyatifi ve AEC’nin çağrısıyla düzenlenen eylemde ‘Grup Yorum’la Enternasyonal Dayanışma’ yazılı pankartın yanı sıra ölüm orucu direnişçilerin resimleri bulunan ve “Zorla Müdahale İşkencedir, Zorla Müdahale Cinayettir, Grup Yorum’un Talepleri Kabul Edilsin” yazılı dövizler taşındı.

Stuttgart ve Frankfurt’da da baskınların ardından Konsolosluk önünde gösteriler için çağrılar yapıldı. (Haberimiz yayına hazırlandığında bu eylemlerle ilgili ayrıntılar henüz elimize ulaşmadı.)

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.