Avrupa’da Destek Açlık Grevleri Yayılıyor

Ölüm orucu direnişçilerinin açlığın koynundaki yürüyüşlerinin 250’li-260’lı günlere erişmesi ve direnişcilerin sağlık durumlarının iyice kritikleşmesi karşısında, Avrupa’daki destek eylemleri de yoğunlaştı. Yaklaşık üç aydır bir çok şehirde sürdürülen gösterilere ek olarak bir çok yerde Grup Yorum gönüllüleri, süreli veya süresiz açlık grevlerine başladılar.


Gülistan Eroğlu Süresiz Açlık Grevinin 22. Gününde… Süresiz açlık grevine başlayanlardan biri Hamburg’dan Gülistan Eroğlu. Gülistan Eroğlu, 25 martta başladığı açlık grevinin, 6 mart itibarıyla 23. gününde.


*
Brüksel’de Yılmaz Aydın açlık grevinin 7. gününde… Süresiz açlık grevine başlayan bir direnişçi de Brüksel’den Yılmaz Aydın.
Mustafa Koçak ve Grup Yorum üyeleri Helin Bölek’le İbrahim Gökçek’in ölüm orucu direnişine destek vermek amacıyla Brüksel’de açlık grevine başlayan Yılmaz Aydın da “29 Şubat’ta başlattığı süresiz açlık grevinin 7. Gününde


Atina’da Hasan Farsak, süresiz açlık grevinin 4. gününde…
Ölüm Orucunda olan Grup Yorum Üyeleri ve Mustafa Koçak’a destek amacıyla Atina’da da Hasan Farsak, süresiz açlık grevine başladı. Farsak, açlık grevini Atina’da Propilia Meydanı’nda Halk Cephelilerin açtığı standda sürdürüyor.


Paris’te Veli Yatı ve Hasan Dönmez, İnnsbruck’da Yılmaz Sarıgül açlık grevindeler… Fransa’dan Veli Yatı ve Hasan Dönmez, İbrahim Gökçek, Helin Bölek ve Mustafa Koçak’ın ölüm oruçlarını, halkın avukatlarının sürdürmüş oldukları açlık grevlerini selamlamak için beş günlük açlık grevindeler. Avusturya İnnsbruck’tan Yılmaz Sarıgül, 10 günlük açlık grevine başladı.


Fransa ve Avusturya’da yeni açlık grevleri başlıyor… Fransa’da yaşayan tutsak yakını Habibe Zincir de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde 15 günlük açlık grevine başlayacak… Avusturya İnnsbruck’ta Ali Özçelik, 9 Mart’ta uzun süreli açlık grevine başlayacağını açıkladı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.