Avrupa’da “Adalet Nöbeti”: Hamburg

Ülkede yaşanan adaletsizliklere tepki ülkeyle sınırlı kalmıyor. Avrupa’da Türkiye’deki sese ses olmaya devam ediyor. Helin Bölek, Mustafa Koçak, İbrahim Gökçek ve Ebru Timtik adalet uğruna hayatlarını ortaya koyarak ölüm orucu direnişinde şehit düştüler. Av. Didem Baydar Ünsal’ın Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde iki yıl önce başlatığı „Adalet Nöbeti“ Türkiye’yle sınırlı kalmadı Avrupa’ya da yayıldı. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde ve şehirlerinde başlatılan günlük ve haftalık „Adalet Nöbeti“ ülkedeki adaletsizliği duyurmaya ve direnişçilerin sesi olmaya devam ediyor.

Avrupa’da yapılan Adalet Nöbeti, adalet talebiyle ölüm orucu direnişine başlayan Özgür Tutsak Didem Akman için ses olmaya devam ediyor. Didem Akman ölüm orucunun 201. Gününde.

Açlığımızla vuruyoruz düşmanın kalelerine, yıkılmaz sanılan saraylarını hücre hücre eriyen bedenlerimizle yıkacağız. Halkımız onurlu evlatlarınıza sahip çıkın, seslerini duyurun. Bu direniş yalnız kendi talepleri için değil, adalete susayan halkın susuzluğunu gidermek içindir.”

3 Eylül Perşembe günü, Hamburg Grup Yorum Gönüllüleri, 1988 yılında bizzat Humeyni’ nin emriyle hapisanelerde katledilen devrimciler için düzenlenen anmaya katıdı. Katliam detaylı bir şekilde anlatılırken, anmaya o dönem katledilen bir devrımcının kız kardeşi de katıldı ve yaşadıklarını anlattı. Gecede Alman soluna ait gruplar desteğini sunduğu ve konuşma yaptıkları açıklandı. Hamburg Grup Yorum Göüllüleri katledilen devrim şehitleri nezdinde tüm devrim şehitlerini selamladı, Türkiye’de yaşanan son süreci anlattarak, yaşanan hukuksuzluğu teşhir etti. Enternasyonel devrimci dayanışmanın önemine vurgu yapıldı. Son olarak Hamburg’da yapılacak eylemliklere çağrı yapıldı. Ayrıca anmaya katılan Türkiyeli bir müzik grubu 4ü Grup Yorum olmak üzere 6 türküyle desteğini sundu.

Hamburg Grup Yorum Gönüllüleri:

“YAŞASIN ENTERNASYONEL DEVRİMCİ DAYANIŞMA!”

Almanya Hamburg şehrinde Avrupada bulunan Hamburg Grup Yorum Gönüllüleri haftada bir çok kez “Adalet Nöbetinde.” 4 Eylül Cuma günü T.C. Başkonsolosluğu önünde adalet nöbetlerine devam edildi. Sadece adaletsizliğin çığlığını duyurmakla kalmadı Hamburg Grup Yorum Gönüllüleri Eylemde “Dersim’in direnç çiçeği Ebru Timtiğ’imizin” deyip onu hatırlatarak, zafer kazanan Aytaç Ünsal’ın ve hastahaneye kaçırılan Özgür tutsaklar Özgür Karakaya ve Didem Akman’ın taleplerini dile getirdiler. Bir saat süren eylemde Grup Yorum türküleri çalındı ve Sloganlar atıldı, Türkiye’de yaşanan hukuksuzluk bir kez daha teşhir edildi.

Hamburg Grup Yorum Gönüllülerin:

“EBRU TİMTİK ÖLÜMSÜZDÜR!
AYTAÇ ÜNSAL ONURUMUZDUR!
ÖZGÜR TUTSAKLAR ONURUMUZDUR!
HALKIZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ!”

5 Eylül Cumartesi günü, Hamburg Grup Yorum Gönüllüleri „Adalet Nöbetini“ Hamburg- Altona’ da gerçekleştırdı. Eylemde ölüm orucunda şehit düşen “Dersimin direnç çiçeği Ebru Timtik”, siyasi zaferi ve hâla direnen özgür tutsak Didem Akman selamlandı. Konuya ilişkin Almanca ve Türkçe bildiriler okunarak, Grup Yorum türküleri çalındı ve Sloganlar atıldı. Eylemde, her milletten yoğun ilgisini gördü açıklandı. İranlı sol bir grup eyleme dayanışmada bulunduğu bildirildi. Türkiye’deki hukuksuzluk teşhir ettiler.

Hamburg Grup Yorum Gönülleri:

“EMRU TİMTİK ÖLÜMSÜZDÜR!
YAŞASIN DİRENİŞ, YAŞASIN ZAFER!
HALKIZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ!”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.