Avrupa’da 18 bini aşkın göçmen çocuk kayıp

Sığınmacı olarak Avrupa’ya geldikten sonra kaybolan göçmen çocuk sayısı korkunç rakamlara ulaşmış durumda : en az 18 bin !

Bu Avrupa’dan resmi makamlardan alınan bilgilere dayalı rakamlar. Resmi olarak 18 bin 192 çocuk.

Avrupa ülkelerinde kaybolan mülteci çocukların büyük çoğunluğunun Fas, Cezayir ve Eritre uyruklu olduğu öğrenildi.

Lost in Europe’un resmi dairelerden aldığı sayılara göre

Almanya’da 7 bin 806

İtalya’da 5 bin 775

Belçika’da 2 bin 642

Yunanistan’da 2 bin 118

İspanya’da 1889

İsviçre’de 944 kayıp çocuk bulunuyor.

Bu rakamları veren kurumlar kaybolan çocukların neden kaybolduğuna, bu çocukların başına ne geldiği sorusuna cevap ver(e)miyorlar.

Ülkelerindeki koşullar yüzünden daha iyi yaşamak umuduyla aileleri ile veya aileleri olmadan Avrupa’ya gelen çocukların kaybolması bu gün ortaya çıkmış bir durum değil. Her yıl kaybolan çocuk sayıları yayınlanıyor. 18 bin 192 çocuk sadece 2018 ile 2020 yıllarında kaybolan çocuk sayısı.

Bu çocukların ne olduğu sorusunun cevabını emperyalizmin ahlakına bakarak cevaplamak mümkün ancak. Çocuklara seks köleliğinden, organ mafyasına, 3’üncü ülkelere sınırdışı etmekten, sokağa bırakmaya kadar her şey yapılabilir emperyalizmin çürümüşlüğünde.

Özellikle yalnız gelen çocukların büyük çoğunluğunun kaybolması elbette ki tesadüf değil, emperyalizmin engel olamadığı bir şey hiç değil.

Yoksul halkların çocuklarını her türlü pisliğe atarken gözünü kırpmayacaktır emperyalizm. Çocuğu da metalaştıracak kadar ahlaksızdır çünkü.

Sosyal ağlarda paylaşın