Avrupa Halk Meclisleri Gelleneksel Aile, Gençlik ve Çocuk Yaz Kampı Fransa’da Başladı: Kapitalizmin Yozlaştırılmış ve Bireycileştirilmiş Tatil Anlayışına Karşı Yaşasın Sosyalist Tatil!

Avrupa Halk Meclisleri’nin 20 yılı aşkın süredir Avrupa’da düzenlediği Aile, Gençlik ve Çocuk Yaz Kampı, Fransa’da başladı.
“Hayatın Her Alanında Düzene Alternatifiz!” iddiası ve sloganıyla düzenlenen yaz kampı, 23 Temmuz’da başladı ve 6 Ağustos’a kadar sürecek.
24 Temmuz’da kamp kuruluşunun tamamlanmasıyla etkinlikler de başladı. İlk günün akşamında kamp alanındaki ana etkinlik çadırında bir sohbetle program fiilen başlamış oldu. Avrupa Halk Meclisleri’nin yaz kampları, kapitalizmin bireyciliğine karşı, sosyalizmin kolektivizminin bizzat yaşandığı ve öğrenildiği yerler oluyor. Sohbet akşamında kampın bu yıl da böyle olacağı vurgulandı.

YAZ KAMPLARININ TUTSAK VE DİRENİŞCİ EMEKÇİLERİ DE ORADALAR!

Daha önceki yıllarda yaz kamplarına katılmış emek vermiş ancak şimdi tutsak olduklarından veya süresiz açlık grevinde olduklarından dolayı, kampa katılamayan tutsaklar ve direnişciler de kampın her anında ve her yerinde varlar.
Bu konuda Kamptan yapılan açıklamada şöyle denildi.
“DİRENİŞCİLER VE TUTSAKLAR DA ARAMIZDALAR
Halen Almanya hapishanelerinde tutsak olan Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli, yaz kamplarımıza yıllarca katılmışlardır.
Keza şu anda süresiz açlık grevinde olan Eda Deniz, Ilgın Güler, Sevil Sevimli de aynı şekilde kamplarımızın emekçilerinden, coşku ve dinamizm kaynağı olan arkadaşlarımızdır. İlk günümüze onları selamlayarak başladık. Onlar bu kampın her anında bizimle olacaklar. Biz de onların yanında.”

YAŞASIN EĞLENEREK, ÜRETEREK, ÖĞRENEREK KOLEKTİF TATİL!

Halk Meclisleri’nin kamplarında, her zaman kolektivizm ve komiteler hakim.
Hayatın birlikte örgütlendiği, birlikte güzelleştirildiği kamplarda, yemekten yüzmeye, geziden dinlenmeye her şey kolektif.
Kampın ilk 5 gününde, kanyon gezisi yapıldı, denize gidildi. Sohbetler ve eğlence akşamları ise günün değişmez etkinlikleri olarak devam ediyor.
Kampta kalanlar, bugüne kadar dezenformasyondan, LGBT’ye, 129 Yasasından Çocuk eğitimine kadar bir çok konuyu birlikte tartıştılar.
Çocuklar mutlu, evlerine dönmek istemeyecek kadar birbirleriyle bütünleşmiş durumdalar. Gençler mutlu; eğleniyorlar, yüzüyorlar, öğreniyorlar ve öğretiyorlar. Kamp alanında sıcaklık 28-30 derece arasında değişiyor. Kampta oluşturulan gruplar birbirleriyle rekabet içinde üretiyorlar.

Sosyal ağlarda paylaşın