Avrupa Halk Cephesi’nden Faşist 129 Yasaları Kaldırılsın Açıklaması

Avrupa Halk Cephesi’nin 129 yasalarının kaldırılmasına ilişkin yapmış olduğu açıklamayı yayımlıyoruz..

“1 Eylül’de Almanya’nın faşist yasası 129 maddeye karşı bir kampanya başlıyor. Bu kampanyada, Almanya’nın faşist yasasını kaldırmasını ve bu yılın Mayıs ayında tutuklanan Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin serbest bırakılmalarını istiyoruz.

Sorun sadece 3 kişinin özgürlüğü sorunu değildir.129 yasası, 200 yıllık bir yasa. Zaman içinde yapılan eklerle birlikte, 200 yıldır, halkın mücadelesine karşı, muhalif güçlere karşı, özellikle de sosyalist, devrimci güçlere karşı kullanılıyor.

Bu yasayı, NAZİ iktidarı da kullandı, ondan sonra gelen güya 2 demokrat olma iddiasındaki iktidarlar da. Bu faşist yasa, Alman emperyalizminin sömürü ve zulmünün simgelerinden biridir. Alman devleti, bu yasayı adeta kendisi için varlık koşulu haline getirmiştir. 200 yıldır sayısız yasalar kaldırılmış, yeni yasalar yapılmış ama bu yasaya dokunulmamıştır. 129 faşist bir yasadır. Irkçı, gericidir. 129’uncu maddenin kaldırılmasını istemek, haklı, meşru, ilericidir.

Bu kampanyanın talebi, tüm halkların talebidir. Çünkü bu faşist madde, bir asırdır, Alman halkına, Türk, Kürt, Arap… HER ULUSTAN halklara karşı kullanıldı. Bu kampanyanın talebi, Almanya’daki tüm ilerici, demokrat güçlerin talebi olmalıdır. Çünkü, bu maddeye dayanılarak, Alman solundan yüzbinlerce insan soruşturuldu, cezalara çarptırıldı. Bu çerçevede, tüm Alman solunu ve bütün olarak Avrupa solunu bu kampanyaya katılmaya, destek vermeye çağırıyoruz.

KAMPANYA 1 EYLÜL’DE ALMANYA ADALET BAKANLIĞI ÖNÜNDE BAŞLIYOR

Kampanyanın ilk eylemi, 1 Eylül’de Berlin’de Almanya Adalet Bakanlığı önünde yapılacak eylem olacak. Kampanya, 12 Eylül’de Köln’deki mitingle devam edecek.

“Faşist 129 maddeleri kaldırılsın!” Komitesi tarafından yapılan çağrıda, 1 Eylül’deki eylemin Saat: 14:00de yapılacağı bildirildi.

Eylemin Yeri: Adalet Bakanlığı, Mohrenstrasse 37, 1011’ Berlin

HALKIMIZ;

129 ve benzeri tüm faşist yasalarla, bastırılmak istenen halkların haklı, meşru mücadelesidir. Ezilen, sömürülen, göçmen halkları, bu maddeyle örgütsüzleştirerek, güçsüz, çaresiz bırakmak istiyorlar.

İstiyorlar ki, IRKÇILIK karşısında, SÖMÜRÜ karşısında, YOZLAŞMA karşısında, AŞAĞILAMALAR karşısında savunmasız kalalım.

HAKLARIMIZI, KİMLİĞİMİZİ, KİŞİLİĞİMİZİ, İNSANLIK VE ULUSAL ONURUMUZU savunmak için, faşist 129’uncu maddenin kaldırılması kampanyasına katılalım, destek verelim.

Not: Bu demokratik kampanyaya ve talebe destek vermek için, tüm halkımızı ve halk cephelileri, 12 Eylül’de, Avrupa’nın her yerinde, Almanya konsoloslukları önünde gösteriler yapmaya çağırıyoruz.

Almanya’yı temsil eden bu kurumlar önünde,

FAŞİST 129 YASALARI KALDIRILSIN

ÖZGÜL, İHSAN, SERKANA ÖZGÜRLÜK talebimizi dile getirelim.”

Sosyal ağlarda paylaşın