Avrupa Halk Cephesi Destek Açlık Grevi Çağrısı

250 GÜN. 8 Ayı aşan bir açlık. 8 Aydır hücre hücre eriyen bedenler. Artık yürüyemiyorlar. Bacakları artık onları taşıyamıyor.
Fakat BEYİNLERİYLE, YÜREKLERİYLE DİRENMEYE DEVAM EDİYORLAR.

AKP faşizmi, ölüm orucu direnişçilerinin haklı, meşru taleplerini kabul etmediği gibi, onlara karşı zulme devam ediyor. Direnişçilere yasaklar uyguluyor. Zulmün karşısında sahiplenme eylemlerimizi devam ettiriyoruz. Tüm halkımızı, yoldaşlarımızı ve adaletten yana olan herkesi, 27 Ağustos’ta 1 günlük destek açlık grevine çağırıyoruz.

HALKIMIZ VE YOLDAŞLARIMIZ!

Çeşitli ülkelerde birçok destek eylemi yapılıyor.

27 Ağustos destek açlık grevini ve ardından 1 Eylül oturma eylemlerini,

AVRUPA ÇAPINDA MERKEZİ BİR SAHİPLENME OLARAK UYGULAYALIM. Almanya’daki, Avusturya’daki, Belçika’daki, Hollanda’daki, İsviçre’deki, İsveç’teki, Fransa’daki, İngiltere’deki, Avusturalya’daki, Yunanistan’daki, İtalya’daki tüm Halk Cephelileri ve bu direnişi destekleyen, sahiplenen her milliyetten tüm halkları, 27 Ağustos’ta Bir Günlük Açlık Grevine Ve 1 Eylül’de Oturma Eylemlerine Katılmaya Çağırıyoruz.

Bir günlük açlığımız, Avrupa’nın her yanından yükselecek bir sahiplenme dalgası yaratacaktır. Emin olalım ki, bu dalga, faşizmin zulüm kalesinin duvarlarını vuracaktır. Onları tecrit etmeye, terörize edip yalnızlaştırmaya çalıştıkça, biz direnişlerimizi, umudumuzu ve sahiplenmemizi dünyanın dört bir yanına yayacağız.

Biz varız. Emperyalizmin ve faşizmin, dünya halklarına uyguladıkları politikaların karşısında biz varız. Gökhanlarla, Sibellerle, İlerilerle BİZ VARIZ. Açlığımızla biz varız. Sahiplenme eylemlerimizle biz varız.

HALK CEPHELİLER, ÇAĞRI YAPMAKLA YETİNMEYELİM!

27 Ağustos Cumartesi günkü açlık grevi için, tüm çevremizi, tanıdıklarımızı, birer birer arayıp bu büyük sahiplenme eylemimize çağıralım. biliyorlardır diye düşünmeyelim, tekrar tekrar anlatalım. haberleri vardır diye düşünmeyelim. mutlaka doğrudan ulaşalım.

  • Aynı çalışmayı 1 Eylül oturma eylemimiz için de yapalım.

Avrupa’nın onlarca meydanında o gün Sibel’in, Gökhan’ın, İleri’nin sesi ve talepleri yankılanmalı. Halkımız, Yoldaşlarımız bu tarihi direnişin ön cephesindeki adalet savaşçıları, bizim onurumuz, gururumuz, direniş bayrağımızdır. Bu bayrak, Avrupa’nın her yerinde dalgalanacak. Bu bayrak, Avrupa’da yüzlerce, binlerce halkımızın sahiplenme eylemlerinde dalgalanacak. Onları sahiplenmek, bu direnişin bir parçası olmaktır.

Bu direniş bizim, bu talepler bizimdir.

ZAFER DE DİRENENLERİN OLACAKTIR.

25.08.2022

Avrupa Halk Cephesi

Sosyal ağlarda paylaşın