ABD’den Uşağına: “Ayağını denk al!’

Bir kaç hafatadır Erdoğan ve çevresinden Suriye Devlet Başkanı Beşer Esad ile görüşülebilir mesajları veriliyor ve tartıştırılıyor.

Bu konuyla ilgili Suriye'den ciddi tek bir cevap gelmemesine rağmen ülkenin temel gündemi haline gelen Suriye yönetimi ile ilişkilerin düzeltilmesi söylentileri ABD emperyalizminin hoşuna gitmedi! 

ABD dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Türkiye'nin Suriye ile ilişkileri normalleştirmesini desteklemediklerini belirtti.  Patel, "ABD'nin Esad rejimi ile diplomatik ilişkileri iyileştirme niyeti yok" dedi.
BD'yi uşaklık ettiği sürece iktidarda kalabilen AKP ve Erdoğan artık Suriye ile ilgili -göstermelik de olsa- yaptığı açıklamaları gözden geçirecektir. Önümüzdeki günlerde bu konunun kapatıldığını veya farklı zeminde konuşulduğunu görmek kimseyi şaşırtmamalıdır. Efendisinden satır arası da olsa gelen hiç bir mesajı es geçmez Erdoğan ve AKP iktidarı. 

Eğer Suriye ile görüşülmesi gerekiyorsa buna ABD karar verecektir. Görüşmenin şeklini biçimini ve niteliğini de belirleyen işbirlikçi AKP iktidarı ve Erdoğan değil ABD emperyalizmi olacaktır...
Sosyal ağlarda paylaşın