Asgari ücret tartışmaları başladı. DİSK 5200 TL talep etti!!!

 DİSK asgari ücret için net 5200 TL talebi ile basın açıkaması yaptı.

Her yılın sene sonunda ülkemizde milyonlarca emekçinin gırtlağından geçecek miktarın belirlendiği Asgari ücret komisyonu toplanır… Öyle bir komisyondur ki bu oluşturanların arasında tek bir asgari ücretli yoktur. Komisyon, “hali vakti yerinde”, emekçinin sorunları ile ilgisi olmayan, patronlar, sendika ağaları, bakanlar ve devlet yetkililerinden oluşur.

Her yıl asgari ücretin belirleneceği tarih yaklaştığında sendikalar sahte umut yaratma faaliyetine başlarlar. Her sene yaptıkları ise dövizlerin üzerine talep ettikleri asgari ücreti yazmanın ötesine geçmez. Bir iki basın açıklaması da yaptıkları olur…  Ancak ne bu taleplerinde samimidirler ne de bu taleplerinin karşılanmasına yönelik bir programları vardır. Talepleri karşılanmaz her sene ve sendikaların temel görevi olan grev, eylem, direniş yapılmaz… Çünkü emekçilerin aç bırakılması suçunu birlikte işlerler. Görüşmeler bir oyundur, sendikalar da bilerek o oyunun bir parçası olurlar. Bu yüzden asgari ücretle ilgili tek bir direniş örgütledikleri görülmemiştir.

Bu sene de DİSK asgari ücret için net 5200 TL talebi ile basın açıkaması yaptı.

Tabii, DİSK’in bu talebinin kandırmacadan ibaret olduğu bilinen bir gerçektir. Her yıl yaptıklarından farklı değildir. Bu sene de asgari ücretin milyonlarca emekçinin değil bir avuç patronun yüzünü güldüreceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

Ülkemizde milyonlarca emekçi yoksulluk içinde, milyonlar aç… Milyonlarca emekçi önümüzdeki günlerde belirlenecek olan asgari ücret ile ailesini geçindirmek zorunda. Onurlu bir sendikanın yapması gereken çok iş var ülkemizde. Bir sendikacının uyuyacak zaman bulamaması gerekir… Ancak gerek DİSK gerekse KESK’in dostlar alış verişte görsün misali bir kaç etkinliğin dışında hiç bir şey yaptığı görülmez. Milyonları harekete geçirmeleri gerekirken, yaptıkları eylemlere kendi üyelerini dahi katmazlar.

İnsanca yaşamaya yeterli asgari ücret için emekçilerin mücadele etmesi kaçınılmaz. Sendikalar sadece işçilerin mücadelelerinin önüne engel değil, işçi sınıfının direnen dinamiklerini yok eden bir misyon üstleniyor. Direnişleri baltalıyor, kendisine rağmen bir direniş varsa araya girerek bitirmeye çalışıyor, ara buluyor, bitiriyor… Asgari ücret için bu sene de kılını kıpırdatmayacak sendikalardan emekçilerin umudunu kesmesi gerekmektedir. Kendi örgütlülüklerini kurmalı, işyeri komiteleri ve işçi meclislerinde örgütlenerek hakları ve gelecekleri için mücadele etmelidir…

Sosyal ağlarda paylaşın