AP İnsan Hakları Başkanı Arena Grup Yorum ile Görüştü


27 Ocak günü Avrupa Parlementosu İnsan Hakları Komisyon Başkanı Marie ArenaGrup Yorum üyelerini ve tutsak ailelerini AvrupaParlementosunda ağırladı. 

Grup Yorum elemanları İhsan Cibelik ve Mesut Eröksüz ile Grup Yorum’da yer alan Bergün ve Betül Varan’ın anne ve babaları Günay Akkaya ile Erdem Varan Avrupa Parlementosu’nda bir görüşme gerçekleştirdiler. 

Avrupa Parlementosu İnsan Hakları Komisyon Başkanı Marie Arena ile görüşen heyet içinde ayrıca Türkiye’deki ÇHD ve HHB duruşmalarının takipçisi olan Belçikalı Avukat Sibylle Gioe da yer aldı.

AP’den bir heyetin Türkiye’ye yakında gideceğini belirten Arena, ayrıca Brüksel’de Şubat ayında Türkiye insan hakları konulu bir komisyon toplantısı yapılacağını bildirdi. Konuşmacıları dinleyen Arena, Grup Yorum’a yönelik baskıları yakından takip ettiğini söyledi ve AP başkanının da bu konuda hassas olduğunu, özellikle gazeteci kimliği nedeniyle endişeli olduğunu bildirdi.

Görüşme esnasında anne Akkaya ve baba Varan’ın bir kızların halen tutsak olduğunu, basılan İdil Kültür Merkezinde polisin kızlarının saçlarını kökünden yolduğu anlatmasının üzerine Marie Arena’nın “kızlarınızın avukatları var mı” sorusu üzerine tüm gözler avukat Gioe’ye yöneldi. Avukat Gioe ise “Yorum’un avukatlarının büyük çoğunluğu içerde maalesef. İşte tam da mesele bu, sanatçılar söyledikleri şarkılar nedeniyle baskı altında, avukatlar savundukları insanlar nedeniyle tutsaklar” diye konuştu.

 Görüşme İhsan Cibelik ve Mesut Eröksüz’ün bir şarkı seslendirmesiyle son buldu. 

27 Ocak Brüksel’de gerçekleşen Türkiye insan hakları basın toplantısı ve AP görüşmesi


Sosyal ağlarda paylaşın

One thought on “AP İnsan Hakları Başkanı Arena Grup Yorum ile Görüştü

  1. gurup yorum ve Mustafa Koçak üzerindeki baskılar kınıyorum direnislerine saygı gösteriyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.