AKP şefi Erdoğan Senegal dönüşünde ayağının tozu ile zorbalığını tekrar gösterdi.

Yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun deprem vergileri ne oldu sorusu ile ilgili şöyle açıklamada bulundu : Bunlar ise yatıyor kalkıyor ‘o parayı nereye, bu parayı nereye harcadınız?’ Harcanması gereken yere harcadık. Bundan sonra da Bay Kemal’e bu tür şeylerin hesabını vermeye zamanımız yok. Bütün bu harcamalar nasıl yapılıyor, bunlara bakmıyor ki… 

Düzenin işleyişi iktidarda bulunanlar muhalefetin sorduğu soruların cevabını vermek zorunda. Depreme karşı topladıkları vergileri istediği yere harcayabilirlermiş! Kimseye de hesap vermeye zamanları yokmuş.   Artık AKP, özellikle faşist şef Erdoğan açık oynuyor. Hesap  vermeyeceklerini açıktan söylüyor.

Deprem vergileri ile ilgili benzer açıklamalar AKP’nin kurmaylarından da geldi. Halktan deprem vergisi adına topladıkları   milyarlarca dolarlık para hiç bir depremde kullanılmadı kullanılmıyor.  AKP’li Naci Bostancı “Bütçede paralar toplanır, ihtiyaca göre harcanır. Deprem vergileri adı altında toplanacak ve depreme gönderilecek diye bir düzenleme söz konusu değildir” demişti.

Bugün ortaya çıkan belge, toplanan paraların nerelere aktarıldığı hakkında fikir veriyor. Toplanan vergilerin hangi kutsal amaçlar için kullanıldığı aşağıdaki belgeden çok açık görmek mümkün.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.