Annenin Cenaze Konuşmasına Hapis

Besra Erol katledilen oğlunun cenaze töreninde yaptığı bir konuşma nedeniyle tutuklandı. Oğlu Evrim Deniz Suruç Katliamı’nda katledilmişti. 

19 yaşındaki oğlunu Urfa’nın Suruç ilçesinde İşid’in bir saldırısında kaybeden anne adalet ararken, kendisi hapse konuldu.

20 Temmuz 2015’te, Kobanê’ye oyuncak ve insani yardım malzemeleri götürmek için Suruç’a giden 300 genç, konakladıkları Amara Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yaptıkları sırada bombalı saldırıya uğramıştı.

33 kişinin hayatını kaybettiği katliamı’nda oğlunu kaybeden Besra Erol, cenaze töreninde yaptığı konuşma gerekçe gösterilerek 7 yıl hapis cezasına çarptırılıp Muş E Tipi Cezaevine gönderildi.

Suruç Aileleri İnisiyatifi ve İstanbul İnsan Hakları Derneği’nde (İHD) bir basın açıklaması düzenleyerek “Anneleri değil katilleri yargılayın” dediler.

Basın açıklamasında 4 yıldır adalet aradıklarını ancak yargılamanın sürekli kendilerine yöneldiğini, Suruç’ta yaralananların, dava avukatlarının ve adalet isteyen annelerin tutuklandığı belirtildi.62 yaşındaki anneye verilen bu cezanın esasında « ailelerinin adalet mücadelesine verilmiştir » denildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.