ABD Destekli Kukladan Yeni Girişim

Venezuela’da kendisini devlet başkanı ilan eden ABD destekli Juan Guaido türlü girişimlerinde başarısız kaldı Maduro hükümetine karşı. Son olarak bu sabah darbe yolunu denemeye başladı. 

Twitter’da yayımladığı mesajla orduya ve halka Nicolas Maduro’ya karşı ayaklanma çağrısı yapan Guaido ordunun darbe için halktan destek beklediğini söyledi.

Ancak ordu dediği küçük bir amerikancı gruptu. Venezuela Başkan Yardımcısı Jorge Rodriguez de yaptığı açıklamada şöyle dedi “Venezuela halkına bildiririz ki şu anda askeri personelimiz içinde Anayasaya ve Cumhuriyetin huzuruna karşı bir darbe başlatmak üzere Altamira’da üslenen küçük bir hain grubuna karşılık vererek onları etkisiz hale getiriyoruz. Bu girişim, aylardır şiddet gündemlerini duyuran kanlı aşırı sağın darbesine bir yenisini ekledi.” 

Maduro’nun « ABD destekli kukla » diye tanımladığı Guaido’nun « ordu hazır, halktan destek bekliyor » dediği olay aslında sabah 6’da, bir sokakta toplanmış 70 askerle çektiği 3 dakikalık bir videodan ibaret. Hiçbir askeri üsse giremeyen Amerikancı muhalefet “şimdi zamanı” diye çağrı ile darbe düzenlemeye çalışıyor. 

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez silahlı güçlerin Maduro’ya bağlılığını ifade etti ve«biz başından beri Bolivarcı Cumhuriyeti ve anayasal düzenin yanında yer aldık. Hainler asla başarılı olamayacak” dedi.

 Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise, Guaido’nun Maduro’ya karşı başlattığı girişimi desteklediklerini açıkladı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.