Ankara’ya yürüyen metal işçilerine yine barikat!

AKP iktidarı işçi emekçi düşmanlığında sınır tanımıyor. Maaşları ve kıdemleri ödenmeyen işçilerin haklarının ödenmemesi, devletin ilgilenmesi gereken bir konu iken, devlet hakkını almak için direnen işçinin karşısına polisi jandarması dikiyor. Dövüyor, gözaltına alıyor, biber gazı sıkıyor. İŞÇİYE EMEKÇİYE ÖL! diyor.

Direnişteki Entil, Hapalki ve Tarkon işçilerinin Ankara yürüyüşü Cuma günü yeniden polis engeliyle karşılaştı. İşçilerin yolu polis ve jandarma ekipleri tarafından kesildi.

Eskişehir’de aylardır ücretleri ve kıdemleri ödenmeyen Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine işçilerinin hakları için Ankara’ya başlattıkları yürüyüş Perşembe günü polis saldırısıyla karşılaşmıştı.

Polisin işkencelerine ve 32 kişinin gözaltına alınmasına rağmen “ne olursa olsun yürüyüşe devam kararı alan işçiler tekrar polis ve jandarma barikatı ile karşılandı.

“Babalar #İşsiz, Çocuklar #Aç Kalmasın! Fabrikalar Kapanmasın!” sloganları ile yürüyen işçilere polis biber gazı tazyikli su kullandı.

Polis: Yürüyüş Yasal Değil!

Aylardır maaşlarını ve kıdemlerini alamayan işçilere direnmekten başka çare bırakmayan AKP iktidarı bu sefer de yürüyüşe “yasal değil” diyerek engellemeye çalışıyor. Hak aramak, alın terinin hakkını aramak izne tabii değildir. Yürüyüşün yasal olmadığını öne sürerek engellemeye çalışan polise tepki gösteren Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ise “Yürüyüşe izin vermeniz için yandaş olmamız mı gerekiyor, çifte standart uyguluyorsunuz” dedi.

İşçiler ve Birleşik Metal-İş Sendikası yöneticileri, yolun kesilmesi sonrası oturma eylemi başlattı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.