Ankara Yürüyüşü 5. Gününde… KARARLILIK HER BARİKATI AŞAR!..

İşten atılmaya karşı direnen Şişli Belediyesi işçilerinin Ankara yürüyüşü 4. gününde.

İşçiler, Turan Aktaş, Ramazan Çelik ve Salih Bitnel, bugün (19 Eylül) saat 14.00’de yaptıkları açıklamayla, yeniden yürüyüşe devam ettiler.

Hedef, Ankara.

Ankara’da  CHP Genel Merkezi.

Gözaltılar Yürüyüşe Engel Olamadı:

Hatırlanacağı gibi, yürüyüşün başladığı gün Şişli Belediyesi önünde polis direnişçilere saldırmış ve destekleyenlerle birlikte 10’a yakın kişi gözaltına alınmıştı.

Ama Aktaş, Çelik ve Bitnel, yılmadılar. Aynı gün gözaltından bırakıldıklarında, her ne pahasına olursa olsun Ankara’ya yürüyüşü devam ettireceklerini açıkladılar.

Dedikleri gibi de devam ediyorlar.

Neden Ankara? Neden CHP Genel Merkezi?

İşçi Meclisi tarafından yapılan açıklamada, Şişli önündeki direnişin neden Ankara ve CHP Genel Merkezine yöneldiği şöyle açıklandı:

„657 gündür direniyorlar, başvurulmadık yer bırakmadılar, tüm yasal aşamalarda haklı bulunan işçiler bilinçli olarak işe geri alınmıyordu. 657 gündür işlerine geri alınabilmek için direnmek zorunda bırakılan işçilerin talebini kabul etmeyen sadece Şişli Belediye başkanı Muammer Keskin olamazdı. CHP’nin, merkezi olarak belirlenen yerel yönetimler politikasından bağımız düşünülmezdi bu mağduriyet.  Belediyecilik konusunda Şişli Belediyesi CHP’nin vitrin yüzü olarak kullanılırken Muammer Keskin’in CHP’nin iradesi dışında işçilere bu zulmü reva görmesi düşünülemezdi. Yani işçileri işe almayan CHP idi. Bu durumu tüm halka anlatabilmek, direnişin haklılığını anlatabilmek için Ankara Genel Merkeze yürümeye başladılar.“

YÜRÜYÜŞTE 2. GÜN; Kartal’a… Gebze’ye:

16 Eylül’de yürüyüşçü işçiler, ilk gün yaşadıkları polis saldırısından sonra muayene olmak için doktora başvurdular. Muayene ve dinlenme sürecinden sonra işçiler, CHP Kartal ilçe binası önünde işimi istiyorum nöbetine başladılar.

Geceyi Kartal’da geçiren işçiler öğlen saat 12’de açıklama yaparak yürümeye başladılar. Kartal’da polis yürüyüşü engellemek için her yolu denemiştir. Ankara’ya yürüyen işçiler tüm engellemelere rağmen ikinci durakları olan CHP Gebze ilçe binası önünde açıklama yaptılar. 

Gebze’de yapılan açıklamanın ardından CHP Dilovası İlçe binasına doğru yola çıkıldı.

YÜRÜYÜŞTE 3. GÜN; Dilovası’na…

Direnen işçiler 17 Eylül’de direnişin 3. Gününe CHP Dilovası ilçe binası önünde başladılar. Geceyi burada geçiren işçiler, yemeklerini yerde yeyip, dışarıda açık alanda yattılar. Direniş emek ve özveriyle bugüne geldi ve öyle de devam ediyor.

CHP kulaklarını tıkamaya hatta başını kuma gömmeye devam ederken, atılan işçiler CHP’nin saldırganlığını, işçi düşmanlığını teşhir ede ede ilerliyorlar Ankara’ya.

Kocaeli-Çayırova’da Alba Plastik fabrikasında direnen işçiler yürüyüşçüleri ziyarete geldiler.

Aynı gün Almanya’da Dev-Genç’liler, CHP temsilciliği önünde Turan Aktaş ve Şişli işçilerine destek için CHP’nin saldırganlığını teşhir ettiler. Yine Almanya’da Alevi Dernekleri Federasyonu Kongresinde Turan Aktaş ve Şişli işçileri için bildiri dağıtıldı.

YÜRÜYÜŞTE 4. GÜN;

18 Eylül, sabah işçiler yer yataklarında uzanırken çekilen fotoğraflarla başladı. Turan Aktaş fotoğrafları yayınlarken şöyle diyordu:

‘660. günümüzde tüm direniş dostlarına günaydın. Biz beton üzerinde de yatsak ucundaki zafere inancımızın sayesinde bundan utanması gerekenler yüzünün astarı yırtılmış olan CHP’lilerdir, onur yoksunları.’ ‘Bu CHP mi bu ülkeye demokrasi getirecek halkını işçisini betonlarda yatırarak mı? Ama bunu başka bir parti yapsa kedilerini yırtarlardı. Şimdi bu demokrasi yoksunları CHP’liler, sözde Gandi Genel Başkan, senin gibi karavanda yatmadık.“

Kahvaltıdan sonra yürüyüş başladı. Yürüyüşçüler Ankara’ya doğru yol alırken arkalarında da polisler tarafından adım adım takip ediliyorlar. Akşam saatlerinde yürüyüşçülerin direnişçi bir ziyaretcisi vardı. 2 kez işten atılıp 2 kez direnerek kazanan Türkan Albayrak ve beraberindeki işçi emeklilerinden 4 kişi daha Ankara Yürüyüşçülerini ziyaret ettiler.

18 Eylül’de Almanya Dev-Genç’liler Frankfurt CHP İl Binası önünde bir eylem gerçekleştirdiler.

Sosyal ağlarda paylaşın